Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τρεις τελικά οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας Χατζηκωστή

Τρεις τελικά οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας Χατζηκωστή

 

Τρεις τελικά θα είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

 

Ο Φάνος Χατζηγεωργίου, που θεωρείται από την Αστυνομία, ως ο βασικότερος μάρτυρας στην υπόθεση, δεν θα είναι στο κατηγορητήριο.
Η απόφαση για να εξαιρεθεί από το κατηγορητήριο λήφθηκε, από τη στιγμή που αυτός μπήκε κάτω από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κρατείται εκτός αστυνομικών κρατητηρίων και προστατεύεται από την Αστυνομία.
 
Σε άλλες υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων βασικοί μάρτυρες που συμμετείχαν σε εγκλήματα, κατηγορούνταν, καταδικάζονταν από το Δικαστήριο και στη συνέχεια κατέθεταν εναντίον άλλων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια τους δινόταν αποφυλάκιση και έφευγαν στο εξωτερικό.
 
Στην περίπτωση του Χατζηγεωργίου κρίθηκε πως δεν έπρεπε να ακολουθηθεί αυτή η τακτική, ίσως για να μη βρίσκεται κάτω από την πίεση της φυλάκισης που θα εκκρεμεί μέχρι την κατάθεσή του.
 
Στο κατηγορητήριο που θα συντάξει η Γενική Εισαγγελία πιθανότατα και σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή, θα βρίσκονται οι τρεις που τελούν σήμερα υπό κράτηση ως ύποπτοι για συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα, δηλαδή τα δύο αδέλφια Έλενα Σκορδέλη και Τάσος Κρασοπούλης και ο Αντρέας Γρηγορίου που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Και οι τρεις τους αρνούνται από την πρώτη στιγμή που συνελήφθησαν κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.
 
Εκτός κατηγορητηρίου μένει έτσι κι αλλιώς και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος που διέφυγε στο εξωτερικό και πιθανότατα να βρίσκεται στη Λευκορωσία.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο “Φιλελεύθερος”, ο Ξενοφώντος διέφυγε στο εξωτερικό πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης του και γι’ αυτό το όνομα του δεν βρισκόταν στην μαύρη λίστα.
 
Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού του, όπως συνεχίζει και τις προσπάθειες εντοπισμού και του φονικού όπλου. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο σχεδόν εβδομάδες από την ώρα που ο Φάνος Χατζηγεωργίου υπέδειξε τον φράκτη μεταξύ Αυλώνας και Μάσαρι όπου φαίνεται να ξεφορτώθηκαν το κυνηγετικό, εντούτοις αυτό δεν έχει εντοπιστεί. Οι ανακριτές είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να εντοπίσουν το όπλο, αφού θεωρείται ως σημαντικό τεκμήριο στην υπόθεση.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε