Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρίκαλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Τρίκαλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Την εγκληματική όργάνωση αποτελούσαν 4 άτομα εκ των οποίων ένας 27χρονος και ένας 36χρονος συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος και ο 4ος της ομάδας, αγνώστων λοιπών στιχείων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες έβαζαν “στο μάτι” κυρίως ηλικιωμένους που έμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή της Εφορίας, τους έπειθαν να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία δήθεν όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που τα θύματα δεν είχαν χρήματα στο σπίτι, τα οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, άρπαζαν και οι ίδιοι χρήματα από τα σπίτια με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μελών, διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων, τις παρακάτω απάτες-κλοπές:

– Πρωινές ώρες της 26-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στο σπίτι 76χρονης και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη υνέχεια την μετέφεραν με αυτοκίνητο σε Τραπεζικό Κατάστημα όπου έκανε ανάληψη 1800€, τα οποία και τους παρέδωσε.

– Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στο σπίτι 73χρονης και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με αυτοκίνητο σε Τραπεζικό Κατάστημα όπου έκανε σε ανάληψη 3800€, τα οποία και τους παρέδωσε.

– Πρωινές ώρες της 27-01-2012 ένας από τους δράστες μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο σπίτι 74χρονης, την οποία γνώριζε από παλιά. Στη συνέχεια έφτασαν και άλλοι δύο από τους δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ενώ, η παθούσα απασχολούνταν από τους δήθεν υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., ο πρώτος από τους δράστες αφαίρεσε από το χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 750€.

Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στο σπίτι 78χρονης και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 60€, ως οφειλή της προς στη ΔΕΗ, ενώ με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 40€.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Σε ερευνά που έγινε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των ηλικιωμένων

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε