Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο – Κοντονής: Απειλήθηκε η ζωή του φύλακα

Τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο – Κοντονής: Απειλήθηκε η ζωή του φύλακα
EUROKINISSI

Μια άλλη διάσταση στην τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Όπως δήλωσε, οι τρομοκράτες απείλησαν τη ζωή του αστυνομικού που φυλούσε το κτίριο.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017). Ήταν 03:25 τα ξημερώματα όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η δήλωση από τον Σταύρο Κοντονή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Κοντονής: Απείλησαν τον φύλακα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την επίθεση στο Εφετείο εγκληματική πράξη, αποτρόπαια και καταδικαστέα.

«Γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κλειστό σήμερα το Εφετείο

Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017) στο Εφετείο προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κτίριο. Μοιραία, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, το Εφετείο θα είναι… κλειστό. Δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού.

Η έκρηξη

Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας, μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ, οι τρομοκράτες αποφάσισαν να στείλουν “μήνυμα” στη Δικαιοσύνη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017) με μια καταδρομική επιχείρηση κατάφεραν να πιάσουν στον “ύπνο” την ΕΛ.ΑΣ. και να τοποθετήσουν βόμβα στην είσοδο του Εφετείου.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο της οδού Λουκάρεως αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στην περιοχή.

Επι τόπου ο Κοντονής

Tο Εφετείο Αθηνών επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ενημερώθηκε για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Ο κ. Κοντονής επιθεώρησε τις ζημιές ενώ συνομίλησε με τους αστυνομικούς για τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Εφετείο Αθηνώ δήλωσε τα εξής: 

«Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών αλλά και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του.

Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».

Δείτε εικόνες

Εφετείο έκρηξη Εφετείο βόμβα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις