Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρόμος στο Ρέθυμνο από τον άγνωστο που επιτίθεται σε γυναίκες

Τρόμος στο Ρέθυμνο από τον άγνωστο που επιτίθεται σε γυναίκες

Πονοκέφαλο για τις τοπικές αστυνομικές αρχές αποτελεί ένας άνδρας, ο οποίος επιτίθεται σε νεαρά κορίτσια, στην πόλη του Ρεθύμνου. Μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία τουλάχιστον δέκα περιστατικά.

O δράστης επιτίθεται συνήθως μεταμεσονύχτιες ώρες είτε απειλώντας τις γυναίκες και ζητώντας τους χρήματα είτε αρπάζοντας βίαια τις τσάντες τους.

Από την περασμένη Άνοιξη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας έχει καταγράψει τουλάχιστον δέκα περιστατικά ύστερα από καταγγελίες νεαρών κοριτσιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι φοιτήτριες, που με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο έχουν περιγράψει στην αστυνομική υπηρεσία τόσο τον τρόπο δράσης όσο και τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Παρά τις επίμονες μεθόδους των ανδρών της Ασφαλείας να φτάσουν στα ίχνη του, να παγιδεύσουν τον νεαρό άνδρα και να τον συλλάβουν, μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.

Σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα, το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε από φοιτήτρια τον περασμένο Μάιο, ενώ τους μήνες που ακολούθησαν και μέχρι τον Οκτώβριο επαναλήφθηκε η δράση του άγνωστου τουλάχιστον άλλες επτά φορές.

Για κάποιο λόγο, πιθανόν αντιλαμβανόμενος ο δράστης ότι έχουν κινητοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές και τον αναζητούν, σταματάει για τρεις σχεδόν μήνες τις επιθέσεις του.

Όπως γράφει το cretalive.gr πριν από δέκα περίπου μέρες, ο νεαρός άνδρας επανεμφανίστηκε. Δύο κοπέλες, μια φοιτήτρια και μια ιδιωτική υπάλληλος καταγγέλλουν στην αστυνομία, με διαφορά λίγων ημερών η μία από την άλλη, ότι έπεσαν θύματα ενός αγνώστου ο οποίος, όπως είπαν, τους επιτέθηκε ξημερώματα, την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση, σε σκοτεινό σημείο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο τρόπος δράσης του άνδρα είναι ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις. Η περιοχή που κτυπά είναι επίσης ίδια αν εξαιρεθούν τα δυο πρώτα περιστατικά. Οι δυο πρώτες καταγγελίες την περασμένη άνοιξη, ως τόπος δράσης αφορούν την Δυτική είσοδο της πόλης, στον Κουμπέ. Όλα τα υπόλοιπα περιστατικά ωστόσο έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Καλλιθέας.

Τα χαρακτηριστικά του νεαρού άνδρα, όπως τα έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς οι κοπέλες-θύματά του, συγκλίνουν στο ίδιο πρόσωπο.

Ο δράστης, φέρεται να εντοπίζει έξω από νυχτερινά κλαμπ της παλιάς πόλης, νεαρά κορίτσια την ώρα που αναχωρούν για τα σπίτια τους. Όταν βεβαιωθεί ότι ένα κορίτσι είναι μόνο του, και κατευθύνεται πεζό προς την Καλλιθέα, το ακολουθεί. Φαίνεται να γνωρίζει καλά την περιοχή και τη στιγμή που κρίνει κατάλληλη, δηλαδή ενώ το θύμα του περνάει από κάποιο σημείο που δεν φωτίζεται, εκείνος επιτίθεται.

Χρησιμοποιεί τη μυική δύναμή του, ακινητοποιεί το αδύναμο σωματικά κορίτσι και άλλοτε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε άλλου αιχμηρού αντικειμένου απαιτεί να του παραδώσει τα χρήματά του. Άλλες φορές απλώς ακινητοποιεί το θύμα, του αρπάζει την τσάντα και εξαφανίζεται.

Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να έχει καταγγελθεί ότι αποπειράθηκε και να ασελγήσει εις βάρος θυμάτων του χωρίς να έχει γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, καθώς η αντίσταση και οι φωνές των κοριτσιών που δέχτηκαν την επίθεση ανάγκασαν τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ηλικίας 25 έως 30 ετών. Είναι εύσωμος και σχεδόν βέβαιο Ελληνικής υπηκοότητας, πιθανόν και ντόπιος. Όταν επιτίθεται, δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φοράει όμως μπουφάν με κουκούλα την οποία φοράει στο κεφάλι.

Κάποια κορίτσια, κατάφεραν να συγκρατήσουν λεπτομερή χαρακτηριστικά όχι μόνο για τον σωματότυπο του δράστη αλλά και του προσώπου του τα οποία έχουν δώσει στην Αστυνομία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε