Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

USB το ανάγνωσμα! Ώρα και ημερομηνία μπορούν να αλλάξουν

USB το ανάγνωσμα! Ώρα και ημερομηνία μπορούν να αλλάξουν

– Στην Βουλή όλα τα στοιχεία από τους οικονομικούς εισαγγελείς
– Καταπέλτης ο εμπειρογνώμονας στον αντιεσαγγελέα του Αρείου Πάγου: η ημερομηνία μετεγγραφής στο στικάκι μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε ώρα από αυτόν που έχει στην κατοχή του το αρχείο
– Στον ‘Αρειο Πάγο και ο Κώστας Βαξεβάνης με τα νεα στοιχεία για την λίστα Λαγκάρντ
– Την Πέμπτη η συζήτηση στην Βουλή για την προανακριτική

Σφοδρή επίθεση στον Ιωάννη Διώτη εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις αποκαλύψεις από δικαστικές πηγές ότι ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε στα χέρια του το usb από τις 8 Ιουλίου του 2011.

“Ανάλογα με λογοτεχνική ροπή κάθε στελέχους με κατηγορούν πως κράτησα τη λίστα στο μαξιλάρι, στο συρτάρι ή στο σεντούκι. Την κράτησα από ποιον; Την κράτησα από μία υπηρεσία που την είχε και ως μαρουλόφυλλο, την αναπαρήγαγε και τη μοίραζε με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφους και εκδότες; Ας μας πει από πού το πήρε. Διότι από εκεί που το πήρε, στη δικαιοσύνη είπε ότι δεν το έχει. Γιατί είπε ότι το έδωσε σε μένα. Αποκρύφθηκε από αυτόν που το αντέγραψε και το κράτησε και μου έδωσε μία λίστα. Αποκρύφτηκε από την υπηρεσία που το είχε, το αντέγραψε και το κράτησε και έστειλε μια φωτοτυπία στον υπουργό για ενημέρωση“, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εντωμεταξύ, πριν από την σύσταση της Προανακριτικής, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία, θα αποσταλούν στην Βουλή, όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι καταθέσεις όλων όσων πέρασαν από το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων όπως: συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου, οι συγγενείς του αλλά και όσων άλλων τα ονόματα έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, θα σταλούν στην Βουλή.

Σήμερα, από το γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Παντελή, πέρασαν ο Ταξίαρχος, Δημήτρης Γεωργατζής, επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας.

Αυτό πάντως που αλλάζει εντελώς τα γεγονότα είναι ότι σύμφωνα με εμπειρογνώμονα, που ήταν στο εισαγγελικό γραφείο, η ημερομηνία μετεγγραφής μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε ώρα από αυτόν που έχει στην κατοχή του το αρχείο, επομένως και την λίστα.

Στον Αρειο Πάγο βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Σήμερα στο περιοδικό HOT DOC ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η μετατροπή του USB έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010, περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα. Η ημερομηνία αυτή είναι πριν καν πάρει στα χέρια του την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις που θα δώσει την Δευτέρα ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης.
Αυτή τη φορά μάλιστα, ο κ. Διώτης καλείται ως ύποπτος για το κακούργημα της νόθευσης εγγράφου.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και με έγγραφο που απέστειλαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, το στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Αυτό το USB βρισκόταν στα χέρια των δυο εισαγγελέων πριν φτάσει στην Ελλάδα η νέα πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Και είναι κλώνος άλλου αρχείου.

Μετά από τις νέες αποκαλύψεις προκύπτουν πολλά νέα ερωτήματα: πόσα αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ δημιουργήθηκαν, αφού πλέον εκτός από το πρωτότυπο CD (που παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στον πρώην υπουργό και σύμφωνα με το Ποντίκι το “έχασε” γυναίκα συνεργάτης του) ψάχνουμε και το πρωτόπυτο USB, όπου μετεγγράφηκε η λίστα!

Tην Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή για την Προανακριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαξεβάνης: Αυτή είναι η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

Στο κυνήγι του χαμένου USB – Εκτός από το CD αναζητείται και το πρωτότυπο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ – Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και ο Διώτης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε