weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Β.Σταμάτη: Έτσι πήραμε το σπίτι της Αρεοπαγίτου – Τι λέει η δικογραφία

Β.Σταμάτη: Έτσι πήραμε το σπίτι της Αρεοπαγίτου – Τι λέει η δικογραφία | Newsit.gr

H κα Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, λέει ότι ο άνδρας του σπιτιού, δηλαδή ο Ακης έκανε όλες τις οικονομικές συναλλαγές…

Η ανωμοτί κατάθεσή της ενώπιον των εισαγγελέων τον Ιούλιο 2011:

Για το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον τρόπο, που το απέκτησε αναφέρει:

«Με το υπα αριθμ. 15867 του 2010 συμβόλαιο αγοραπωλησίας της συμβολαιογράφου Πειραιώς Μ. Κολοβού απέκτησα το λεπτομερώς στο ανωτέρω συμβόλαιο ανεφερόμενο ακίνητο επί της οδού Αρεοπαγίτου αντί του τιμήματος 1.100.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το ανωτέρω συμβόλαιο, χρηματικό ποσό 450.000 ευρώ είχε ήδη καταβληθεί στην πωλήτρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια της τελυταίας τριετίας, ενώ το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό των 650.000 ευρώ επρόκειτο να εκταμιευτεί κατόπιν δανειοδοτήσεως από την τράπεζα Eurobank.

Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απ. Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπερολαμβανομένης και της αγοραπωλησίας ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λ.π.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως ενεγράφη υποθήκη…. Ο λόγος, που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγο μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία… Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου».

Όπως καταλήγει η κ. Σταμάτη «η αγορά του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου…»

Η λογίστρια…

H κα Λαμπροπούλου έχει ήδη προφυλακιστει. Είναι λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου και εκπρόσωπος της υπεράκτιας Blue Bell SA, μέσω της οποίας αγοράστηκε το ακίνητο της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αλλά και εταιρεία, που δέχθηκε μίζα 16 εκ. Ελβετικών φράγκων για την προμήθεια των πυραύλων ΤΟΡΜ – 1. Η ίδια ευθέως αναφέρει ότι η υπεράκτια αυτή ανήκε στον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νικ. Ζήγρα.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της η οποία είναι ταυτόσημη και με την απολογία της στον ανακριτή «στο πελατολόγιο μου περιλαμβάνονται τουλάχιστον 2.000 φορολογούμενοι μεταξύ των οποίων υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι».

Πως γνώρισα τον Ακη

«Η γνωριμία μου με τον τέως υπουργό ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετία του 1970 αρχικά ως κοινωνική και πολιτική και εν συνεχεία και ως επαγγελματική. Αφού είμαι επί τρεις δεκαετίες η ίδια φοροτεχνικός του ιδίου και της οικογενείας του.
Τον Οκτώβριο του 1998 ο τότε γνωστός μου από την θητεία του ως στελέχους της Βαλκαν Εξπόρτ Νικόλαος Ζήγρας μου ανέθεσε την λογιστική παρακολούθηση της εξωχώριας εταιρείας συμφερόντων του με την επωνυμία BLUE BELL SA, η οποία δραστηριοποιείτο στην εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και είχε ήδη στην κυριότητα του της οδού Δεινοκράτους.»

Όπως υποστηρίζει την εκπροσώπηση της εταιρείας ανέλαβε μόνο για 10 ημέρες για την χορήγηση από την αρμόδια ΔΟΥ ΑΦΜ και στη συνέχεια εκπρόσωπος ορίστηκε ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης. Και η λογιστική παρακολούθηση της άλλη υπεράκτιας εταιρείας Torcaso αντέθηκε, κατά δική της ομολογία, στην κ. Λαμπροπούλου αυτή τη φορά κατά σύσταση δικηγόρου από την Κύπρο τον Μάιο του 2000. Αλλά και η τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία στην αγορά του ακινήτου της Αρεοπαγίτου Nobilis ανατέθηκε στην κ. Λαμπροπούλου τον Νοέμβριο του 2004 κατά σύσταση του γιατρού και μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ, Ν. Γεωργουλάκη. Με ειδικό όμως πληρεξούσιο συνυπέγραψε ως εκπρόσωπος της εταιρείας μισθωτήριο με γον κ. Τσοχατζόπουλο τον Ιανουάριο του 2007! Τον Απρίλιο του 2010 έμαθε για την αγορά του σπιτιού από τον πρώην υπουργό, όπως καταθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη νύχτα στο VIP κελί για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Πως είναι το VIP κελί του Κορυδαλλού που θα «φιλοξενήσει» τον Ακη

Υπερβολική η προφυλάκιση του Ακη λένε οι συνήγοροί του

Στη φυλ-ΑΚΗ ο Τσοχατζόπουλος – Χωρίς αυξημένα μέτρα ασφαλείας και χωρίς χειροπέδες πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού

#TAGS MM