Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βαρύτατη ποινή για τον άνθρωπο που σκότωσε οδηγό λεωφορείου σε καταδίωξη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 21 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον 36χρονο τοξικομανή που είχε αποδράσει από περιπολικό της Αστυνομίας και στη συνέχεια, κατά την κινηματογραφική καταδίωξή του, σκότωσε 59χρονο οδηγό αστικού λεωφορείου στην περιοχή της Σίνδου.

Κατά την απολογία του, επικαλέστηκε το ότι είναι τοξικομανής για να δικαιολογήσει τις πράξεις του
ενώ υποστήριξε ότι το όπλο που κρατούσε στα χέρια του εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης που είχε με το 59χρονο θύμα.
Οι ισχυρισμοί του για τις συνθήκες της δολοφονίας του οδηγού ήρθαν σε αντίθεση με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, γεγονός που επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομοφώνως ένοχο για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της αρπαγής, της παράνομης βίας, της ληστείας, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόδρασης, της αντίστασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Για τις ίδιες πράξεις είχε καταδικαστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.

Το περιστατικό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έγινε το Μάιο του 2008. Ο 36χρονος τοξικομανής, που ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για άλλα μικροαδικήματα,
είχε συλληφθεί για κλοπή πορτοφολιού αλλά εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε με χειροπέδες,
κατάφερε να αποδράσει από το αστυνομικό περιπολικό, αρπάζοντας το όπλο ενός εκ των δύο αστυνομικών-μελών του πληρώματος.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία, κράτησε ομήρους οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων, ενώ, στην πορεία, μπήκε στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ που οδηγούσε ο άτυχος 59χρονος και με το πιστόλι του αστυνομικού πυροβόλησε και τον σκότωσε. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από ιδιώτη, τον οποίο είχε πάρει επίσης όμηρο.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν από άλλο δικαστήριο και οι δύο αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Λόγω κρίσης αφήνουν τις ασφάλειες ζωής

Ο «ρυπαίνων πληρώνει» στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας… εφοριακός, πιάστηκε σε κοσμηματοπωλείο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε