Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βλαστός: Δικαίωμά μου η απόδραση – Δεν θα πείραζα αθώους

φωτό από εφημερίδα Εθνος
φωτό από εφημερίδα Εθνος

Μέσα από το κελί του στις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται μετα την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, ο Παναγιώτης Βλαστός μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή…

“Η απόδραση ενός κρατουμένου αποτελεί μια κοινωνική κραυγή και σε καμία περίπτωση κολάσιμη πράξη” λέει στο Έθνος της Κυριακής, ο δύο φορές καταδικασμένος σε ισόβια Παναγιώτης Βλαστός.

Ο βαρυποινίτης καταγγέλλει “άνιση μεταχείριση” από τις αρχές και δηλώνει πως το γεγονός ότι τον πολεμούν τον κάνει να αισθάνεται αδικημένος.

“Δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος, είμαι ένα μέρος του κοινωνικού φαινομένου που θα έπρεπε να αφυπνίσει τις αρχές προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει ένα δυσχερές και απάνθρωπο κοινωνικό φαινόμενο, που ονομάζεται καταστήματα κράτησης”

Ο Παναγιώτης Βλαστος υποστηρίζει πως δεν θα πείραζε ποτέ αθώους ανθρώπους και δεν θα έβαζε ποτέ σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον κατηγορεί τις αρχές για τον τρόπο με τον οποίο απέτρεψαν την απόδραση.

“Η προσπάθεια μου για απόδραση ήταν προσωπική και μεμονωμένη. Δεν ήθελα ποτέ να θέσω σε κίνδυνο άλλες ζωές. Ο κρατικός μηχανισμός είναι εκείνος που επιδεικτικά έπραξε κάτι τέτοιο”.

Και καταλήγει: “Η προσπάθεια μου αυτή αποτέλεσε μια εσωτερική ανάγκη για για ελευθερία ή τουλάχιστον έναν άγώνα για επίτευξη αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης…”

Δείτε το video του Alpha

Διαβάστε επίσης: Στις φυλακές Τρικάλων για το Βλαστό η ανακρίτρια

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Π. Βλαστού

Συνεργοί Βλαστού: Δεν ξέραμε ποιον θα βοηθούσαμε να αποδράσει – ΦΩΤΟ

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τις δύο γυναίκες που “ανεβαίνουν” στο ελικόπτερο

Εικόνες ΜΕΣΑ από το ελικόπτερο της απόπειρας απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

Spa, σκι και… χλιδάτη ζωή για τους συνεργούς του Βλαστού

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την απόπειρα απόδρασης Βλαστού

Αλήθειες και ψέμματα για την αποτυχημένη απόδραση του Βλαστού – Οι πληροφορίες μαϊμού με τις οποίες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές

Γυναίκες έτοιμες για όλα! Γιατί το ελικόπτερο τις κατέβασε στα Τέμπη! Θα βοηθούσαν τον Βλαστό να συνεχίσει την απόδρασή του οδικώς;

Φωτογραφίες και video ντοκουμέντο από την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού

Οι γυναίκες της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού – Γιατί μπήκαν στο ελικόπτερο

500 σφαίρες για τον Βλαστό – Νέο video ντοκουμέντο από την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε