Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βλέπουν “Επαναστατικό Αγώνα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

‘Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής με επικρατέστερο όμως να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σχεδόν βέβαιοι εμφανίζονται αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ότι πίσω από την επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού βρίσκεται ο “Επαναστατικός Αγώνας”.

“Η συνδεσμολογία της βόμβας και ο τρόπος δράσης μοιάζει με την επίθεση της οργάνωσης στο υποκατάστημα της EUROBANK στην Αργυρούπολη” λέει στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που περιμένει την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης.

Τα στοιχεία-ταυτότητα της οργάνωσης 

Τόσο η επιλογή του στόχου όσο και η συνδεσμολογία και το υλικό της βόμβας παραπέμπουν τις αρχές στον “Επαναστατικό Αγώνα”.  Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο μετά την επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ στα Εξάρχεια η οργάνωση έχει επιλέξει καθαρά οικονομικούς στόχους.

Πρώτη ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια στις 18 Φεβρουαρίου έκρηξης βόμβας μεγατόνων με 125 κιλά εκρηκτικά ANFO σε γκαζομπουκάλες μέσα σε αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης των κεντρικών γραφείων της CITIBANK στην Κηφισιά. 

Η οργάνωση συνέχισε με την έκρηξη ενσύρματης βόμβας σε υποκατάστημα της Citibank στη Φιλοθέη, ενώ στην προκήρυξη του ο Επαναστατικός Αγώνας είχε εξηγήσει με οικονομική ανάλυση την επιλογή των στόχων.

Στις 12 Μαΐου 2009 σημειώνεται ισχυρή έκρηξη βόμβας ζελατινοδυναμίτιδας στο υποκατάστημα της Eurobank, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου στην Αργυρούπολη. Τότε οι αστυνομικοί είχαν έρθει αντιμέτωποι με τους τρομοκράτες, οι οποίοι τους απείλησαν με όπλα και διέφυγαν.  

Τελευταίος κορυφαίος οικονομικός στόχος αποτέλεσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην Λεωφόρο Αθηνών στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, όταν ο “Επαναστατικός Αγώνας” τοποθέτησε κλειστό φορτηγάκι παγιδευμένο με ANFO και άλλα εκρηκτικά έξω από το κτίριο και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές. 
 

Επιπλέον ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται ότι είχε κατασκευαστεί με  περίπου 10-15 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας, χρονοδιακόπτη, πυροκροτητές και μπαταρίες με τις απαραίτητες καλωδιώσεις σύνδεσης και ήταν τοποθετημένος σε σακβουαγιάζ.  Η βόμβα θυμίζει στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής την επίθεση στη Eurobank , καθώς τότε ο “Επαναστατικός Αγώνας” είχε χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας” και ωρολογιακό μηχανισμό.
Πάντως, εκείνο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το ότι οι δράστες δεν δίστασαν να πλησιάσουν και να τοποθετήσουν τη βόμβα στην πλαϊνή είσοδο, ακριβώς κάτω από την κάμερα επιτήρησης.

Στις 22.46 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε για την έκρηξη στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε.

Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί γιατί η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία αλλά προκλήθηκαν σοβαρότατες υλικές ζημιές. 

Πρόκειται για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση μετά το χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής,κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για να κάνουν έρευνες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε