Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βολος: Μπήκε από τον υπολογιστή του σε αρχεία εταιρείας και προκάλεσε ζημιά ενός εκατομμυρίου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O 33χρονος Έλληνας, είχε εγκαταστήσει λογισμικό στην εταιρεία του Βόλου και μπορούσε να έχει πρόσβαση στα αρχεία της από… το σπίτι του! Μέχρι που έφτασε στα ίχνη του η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος…

Η ζημιά της εταιρείας από την παραβίαση των αρχείων της αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τον υπέθυνο της εταιρείας. Ζημιά που προκύπτει από την καταστροφή – διαγραφή του λογισμικού της εταιρείας και του υλικού που ήταν αποθηκευμένο στον server της.

Τον 33χρονο βαρύνουν κατηγορίες που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επιστολών, απάτη με υπολογιστή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και για παράβαση του νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από έρευνα, βρήκαν το παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή της εταιρείας, μέσω του οποίου ο 33χρονος μπορούσε να διαβάζει από απόσταση, όλα τα στοιχεία επιχειρηματικού χαρακτήρα της εταιρείας.
Στη συνέχεια, βρήκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 33χρονου που τους οδήγησαν στο σπίτι του…

Εκεί, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από έρευνα που έκαναν σε λάπτοπ και στους σκληρούς δίσκους του 33χρονου, παρουσία του, βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα μέσω του οποίου αποκτούσε πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε