Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος:MATωσαν οι διαδηλωτές στην πορεία για τον Αλέξη -Δείτε βίντεο!

ΦΩΤΟ από το e-volos.gr

Όσοι έζησαν τα επεισόδια, κάνουν λόγο για πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων…

Με την συμμετοχή πάνω από 5.000 μαθητών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, αλλά και Σωματείων Εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (06-12-2011) και στον Βόλο, η καθιερωμένη πλέον πορεία, στο πλαίσιο της επετείου μνήμης, για τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ισχυρές όμως, απέναντι σε αυτή την μαζική και ειρηνική, όπως τουλάχιστον ξεκίνησε, πορεία, ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία, ξεκινώντας στις 18.00 από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος, κινήθηκε, μέσω της οδού Φιλελλήνων στην Λεωφόρο Δημητριάδος, όπου στο ύψος των γραφείων της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα, τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν επίθεση σε τραπεζικό υποκατάστημα, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και η πορεία, αν και μη προγραμματισμένα, κινήθηκε στην οδό Κ. Καρτάλη και μέσω της οδού Αναλήψεως στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο και αφού το κύριο σώμα της πορείας άφηνε πίσω του το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επήλθε σύγκρουση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των διαδηλωτών που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας.

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν πρωτόγνορες για την πόλη του Βόλου, αφού η αστυνομική βία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν αδιακρίτως και τους διαδηλωτές να σέρνονται αιμόφυρτοι στην άσφαλτο.

Η χρήση των χημικών ήταν εκτεταμένη και η διάσπαση της πορείας επήλθε λίγα λεπτά αργότερα, με τους διαδηλωτές να χωρίζονται σε ομάδες και να τρέχουν πανικόβλητοι. Κάποιοι από αυτούς, που είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους άνδρες των ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, καταπατήθηκαν και προσήχθησαν, όπως καταγγέλει και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αγανακτισμένοι πολίτες επιτέθηκαν σε ακόμα ένα τραπεζικό υποκατάστημα, αλλά και σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ολόκληρο το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης.

Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το βράδυ, με εκατοντάδες διαδηλώτες στην οδό Γαλλίας, από το ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας μέχρι και το Δικαστικό Μέγαρο, οι οποίοι αιτούνταν με συνθήματα για την άμεση απελευθερωση των προσαχθέντων. Δείτε το βίντεο του e-volos.gr…

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Μπουκάλια, πέτρες και φωτιές στην πορεία για τον Αλέξη!

Κρήτη: Πετροπόλεμος και επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη!

14 τραυματίες, 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές στις οδομαχίες του κέντρου

Τρίκαλα: Δεκάδες μαθητές έκαναν πορεία για τον Αλέξη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε