Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόμβες anfo έτοιμες για χτυπήματα

Βόμβες anfo έτοιμες για χτυπήματα
,

Σε έρευνα της αντιτρομοκρατικής στον Καρέα βρέθηκε γιάφκα με 180 κιλά εκρηκτικών – Εντοπίστηκαν μοτοσικλέτες και πινακίδες – Βρέθηκε το σύνολο των προκηρύξεων σε φορητό σκληρό δίσκο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας Αθανάσιου Κοκκαλάκη, σε έρευνα που έγινε σε ισόγειο γκαράζ, επι της οδού Αντωνιάδου 54 στην περιοχή του Καρέα, βρέθηκαν 3 φιάλες υγραερίου 20 λίτρων η καθε μία, μισογεμάτες με anfo, τέσσερα μεταλλικά δοχεία ελαιολάδου -75 λίτρα το καθένα – εκ των οποίων τα δύο ήταν γεματα με την εκρηκτική ύλη και σακκούλα απορριμάτων με 15 κιλά εκρηκτικής ύλης. Βρέθηκαν επίσης 3 μοτοσικλέτες με διπλές πινακίδες κυκλοφορίας και  5 μπαγκαζιέρες με αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

Οπως είπε ο κ. Κοκκαλάκης το γκαράζ είχε ενοικιαστεί στο όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης, η πλαστή ταυτότητα του οποίου είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  αντιτρομοκρατική έφτασε στο σημείο μετά απο τηλεφώνημα και λόγω της δημοσιοποίησης της πλαστής ταυτότητας.


Σημειώνεται ο Επαναστατικός Αγώνας είχε χρησιμοποιήσει anfo στην αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Citybank στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο του 2009. Τότε είχαν εμφανιστεί 4 άτομα με περούκες που πάρκαραν ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει απο την Καισαριανή. Στο πορτ μπαγκάζ του είχαν βρεθεί 5 φιάλες 12 λίτρων γεμάτες anfo, οι οποίες όμως δεν εξερράγησαν. Η εκρηκτική ύλη είχε χρησιμοποιηθεί επίσης στην επίθεση στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2009.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων”

Ο κ. Κοκκαλάκης έδωσε άλλα δύο στοιχεία:
1. Το σπίτι στα Καλύβια όπου διέμεναν οι Μαζιώτης και Ρούπα είχε νοικιαστεί στο όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική.
2. Σε φορητό σκληρό δίσκο που είχε βρεθεί στο διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντοπίστηκε στο σύνολο των προκηρύξεων της οργάνωσης. 

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια οπου ήδη βρίσκονται τα υπόλοιπα  περίπου 3.000 ευρήματα που έχουν βρεθεί απο την αρχή των ερευνών, σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, τα DNA των κατηγορουμένων δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται -τουλάχιστον απο την πρώτη εξέταση- 

με τα 4 “ορφανά” γενετικά υλικά που εχουν εντοπιστεί μετά απο χτυπήματα του “Επαναστατικού Αγώνα”. Η αστυνομία εκτιμά πως αν αυτό προκύψει και σε δεύτερη εξέταση, τότε θα μπορεί να μιλά με βεβαιότητα και για αρκετά περισσότερα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.

Αποκλεισμένη η περιοχή οπου εντοπίστηκε το διώροφο σπίτι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οι πλαστές ταυτότητες οδηγούν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα

Θα τίναζαν στον αέρα το κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε