Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Βράζει” ο Άγιος Παντελεήμονας – Μαχαίρωσαν μετανάστη, γκρέμισαν καταστήματα

“Βράζει” ο Άγιος Παντελεήμονας – Μαχαίρωσαν μετανάστη, γκρέμισαν καταστήματα

– Άγνωστοι έκαναν γυαλιά – καρφιά μαγαζιά που ήταν ιδιοκτησίας αλλοδαπών
– Η αστυνομία προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον 12 ανθρώπων
– Εκτός κινδύνου είναι ο αλλοδαπός που μαχαιρώθηκε στην Αγίου Μελετίου
– Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο μετά το μαχαίρωμα κομμωτή στη Μιχαήλ Βόδα
– ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δολοφονική απόπειρα ενός κομμωτή στην Μιχαήλ Βόδα που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους και έδωσε την ευκαιρία σε γνωστά ακροδεξιά στοιχεία να δρουν ανενόχλητα.

Οι εξοργισμένοι κάτοικοι πραγματοποιούν συνέχεια συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής υπό άγνωστες συνθήκες ένας αλλοδαπός βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Αγίου Μελετίου. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε νοσοκομείο. Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Και αυτό το γεγονός προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις στην περιοχή με ομάδες αλλοδαπών να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία προκειμένου να αντιδράσουν απέναντι στα όποια ακροδεξιά στοιχεία που έχουν μπει μέσα στους κόλπους των κατοίκων.

Ως αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν ακροδεξιά στοιχεία να κάνουν κυριολεκτικά εισβολή στην Αγίου Μελετίου και να αρχίσουν να κάνουν γυαλιά καρφιά όλα όσα μαγαζιά φαινόταν από τις πινακίδες ότι ήταν ιδιοκτησίας αλλοδαπών. Σύμφωνα με μαρτυρίες έσπασαν βιτρίνες, έσπασαν εξοπλισμούς μαγαζιών, ενώ εν συνεχεία άφησαν πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο, με αποτέλεσμα πολλοί να ξεκινήσουν πλιάτσικο μέσα στα κατεστραμμένα μαγαζιά.

Μετά τις καταστροφές ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και μάλιστα προχώρησαν σε 12 προσαγωγές ατόμων για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια αυτά.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στις 21:00 στην οδό Αγ. Μελετίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή που τους έχει κάνει να ζουν μία καθημερινότητα τρόμου. Σύμφωνα με τους ίδιους φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε ακόμη και όταν κάθονται κλειδωμένοι μέσα σε αυτά.

Η κατάσταση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ειδικά και μετά το τελευταίο περιστατικό με τον κουρέα που δέχτηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι από αλλοδαπούς, είναι πλέον εκτός ελέγχου και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσηκώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα μετά τη ληστεία από αλλοδαπό

Αλλοδαπός μαχαίρωσε κομμωτή στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε