Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βρήκαν τον δράστη της επίθεσης στο apografi.gov

‘Ενας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα ήταν ο άνθρωπος που “έριξε” για  ώρες ολόκληρες την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών τις ημέρες της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.

Στα ίχνη του έφτασαν άνδρες από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ωστόσο δεν συνελήφθη γιατί είχε περάσει το αυτόφωρο!

Εναντίον του cracker σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου (cracker).

Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να  πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους  δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.

Σε έρευνα που έγινε αιφνιδιαστικά στο χώρο της δουλειάς του από ερευνητές αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος αλλά και πολλά έντυπα που σχετίζονται με τη δράση του.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε