Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ενώπιον της δικαιοσύνης για την επίθεση στις Σκουριές – Επίσκεψη του Δένδια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής, προχώρησε τα ξημερώματα η αστυνομία.

Τη Χαλκιδική επισκέπτεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να ενημερωθεί, στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, για τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την επίθεση στα εργοτάξια των Σκουριών της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός“. Τον υπουργό συνοδεύει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βγήκε από το νοσοκομείο Πολυγύρου ο 27χρονος που είχε μεταφερθεί εκεί μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα γεγονότα ο δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο η περιοχή “έχει γίνει πεδίο δράσης τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες με δήθεν αφορμή την αντίθεση στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων επιδίδονται σε εμπρησμούς, βιαιοπραγίες και πάσης φύσεως βανδαλισμούς εναντίον ανθρώπων – συμπολιτών μας, μικρών παιδιών και περιουσιών των δημοτών”.

Σε δήλωσή του o δήμαρχος Χρήστος Πάχτας αναφέρει: “ο δήμος μας έχει ανάγκη να αξιοποιήσει όλους τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, να αναπτύξει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες σε ένα περιβάλλον που δεν θα φέρνει σε αντίθεση τη μία με την άλλη. Απλά χρειαζόμαστε κανόνες και όρια για όλους, για τα μεταλλεία, για την τουριστική ανάπτυξη, την αγροτική μας παραγωγή. Δραστηριότητες χιλιάδων ετών μπορούν να συνυπάρξουν αντί να εχθρεύονται η μία την άλλη, όπως, άλλωστε, το έχει αποδείξει η ίδια η ζωή. Ο τόπος μας, μας χωράει όλους”.

Μία σύλληψη για την επίθεση στις Σκουριές

Το βράδυ της Κυριακής, έγινε γνωστό ότι η αστυνομία έχει προσαγάγει τέσσερις υπόπτους και αναζητά άλλους τέσσερις. Αργότερα, οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το βράδυ προσήχθησαν το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου άλλοι τρεις, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 54χρονο, κάτοικο της περιοχής των Μεταλλείων, ο οποίος κρατείται για να διαπιστωθεί αν το DNA του ταυτοποιείται με αυτό που βρέθηκε στην περιοχή της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος θα οδηγηθεί το μεσημέρι στα δικαστήρια Πολυγύρου

Με αφορμή τις προσαγωγές, χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και διαμαρτυρήθηκαν για τις «τυφλές», όπως υποστήριξαν, προσαγωγές υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ελεύθεροι οι 4 που προσήχθησαν για τα επεισόδια στις Σκουριές

Νέες προσαγωγές για την επίθεση στις Σκουριές – Video από τη στιγμή του εμπρησμού

Μπουτάρης: “Τρομοκρατική επίθεση” τα επεισόδια στις Σκουριές

”Μας έριξαν βενζίνη για να μας κάψουν ζωντανούς” Φωτογραφίες

Μαρτυρίες σοκαρισμένων εργαζόμενων:”Μας έδεσαν και μας έλουσαν με βενζίνη” – Καταδρομική επιχείρηση από κουκουλοφόρους στην Χαλκιδική

Σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές – Απείλησαν υπαλλήλους κι έκαψαν μηχανήματα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε