Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Ανησυχία και έντονος προβληματισμός για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά αναίτιας βίας κατά μεταναστών που εκτυλίσσονται τις τελευταίες νύχτες σε δρόμους των Χανίων τα οποία, ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κινδυνεύουν να γίνουν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ με εντελώς αρνητικό τρόπο…

Σύμφωνα με το goodnet.gr, το περασμένο Σάββατο (02-04-2011), σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έγιναν τέσσερις αναίτιες επιθέσεις σε μετανάστες στην πλατεία 1866 και άλλη μία το βράδυ της επόμενης μέρας στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε μια προσπάθεια ερμηνείας αυτών των φαινομένων, ο διδάσκων στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης Σπύρος Λαπατσιώρας, σημειώνει: “Τα φαινόμενα φασιστικής βίας τα οποία είχαν εμφανιστεί στα Χανιά πριν ένα χρόνο, επέστρεψαν στην πόλη μας τις τελευταίες τέσσερις μέρες με σειρά σοβαρών επιθέσεων σε μετανάστες. Με βαριά τραύματα τα οποία έχουν υποστεί μετανάστες και με τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Μάρκου Χατζησάββα.

Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά φαινόμενα. Θα πρέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος των Χανίων και όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης που αποτυπώνουν την φωνή της κοινωνίας των πολιτών στα Χανιά, να δείξουν εγρήγορση και αμεσότητα στην απομόνωση και την καταδίκη αυτών των συμπεριφορών. Θα πρέπει επίσης αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο να καταγγελθούν και να υπάρχει μια άμεση απομόνωση αλλά να διερευνηθούν σε βάθος με όλες τις διασυνδέσεις τις οποίες μπορεί να έχουνε διότι διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην πόλη των Χανίων που κινδυνεύει να γίνει θέμα στα διεθνή ΜΜΕ”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε