Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Εκδίκαση της υπόθεσης για την απαγωγή και τη δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία

Η σύλληψη των τριών κατηγορουμένων για την δολοφονία του επιχειρηματία
Η σύλληψη των τριών κατηγορουμένων για την δολοφονία του επιχειρηματία

Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχισθεί στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για την δολοφονία του Γιάννη Κυπριωτάκη.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2009, στο Ηράκλειο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 34χρονος από το Ηράκλειο και δύο ξαδέλφια από τη Συρία, 28 και 26 ετών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ορισθεί για τις 19 Νοεμβρίου 2010. Σε πολύ φορτισμένο κλίμα, με την μητέρα του θύματος να καταρρέει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου εμφανίστηκαν τότε στο δικαστήριο αλλά αναβλήθηκε η δίκη διότι οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης.

Η πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε χθες (14-01-2011) τη διαδικασία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του εφετείου, διορίζοντας δυο συνηγόρους υπεράσπισης, καθώς κανείς δικηγόρος δεν θέλησε να υπερασπιστεί τους κατηγορουμένους. Η ίδια μπροστά στον κίνδυνο της παρέλευσης του 18μηνου έκρινε ότι πρέπει να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, εξετάζοντας τους 7 πρώτους μάρτυρες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δικάζονται για πέντε κακουργήματα, τα οποία σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προς διάπραξη των κακουργημάτων της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η αρπαγή με σκοπό την είσπραξη λύτρων κατά συναυτουργία, η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, η διακεκριμένη περίπτωση φθοράς με φωτιά πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δύο, καθώς και η περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να συγκρότησαν την ομάδα τους τον Απρίλιο του 2009 και παρέμειναν μέλη της μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, όταν δηλαδή έφθασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε