Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Έπιασαν τον βομβιστή δύο χρόνια μετά – Θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο τετράγωνο!

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Τον άνθρωπο ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε τοποθετήσει ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο καφέ μπαρ των Χανίων – που αν είχε ενεργοποιηθεί θα τίναζε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στον αέρα – συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, πρόκειται για 35χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος κατηγορείται ότι την νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2010, τοποθέτησε έξω από μαγαζί στην οδό Σκαλίδη, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδας, ηλεκτρονικό πυροκροτητή και εξελιγμένη σύνδεση πυροδότησης μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Όμως φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά στο σχεδιασμό και η ισχυρότατη αυτή βόμβα δεν εξερράγει.
Έτσι στις 7 το πρωί άγνωστος (ίσως ο ίδιος;) τηλεφώνησε ανώνυμα στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε για την ύπαρξη κάποιου δέματος στην είσοδο του καταστήματος.

Αμέσως έφτασαν αστυνομικοί που απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και εξουδετερωτές του ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί – πυροτεχνουργοί στις 8:30 το πρωί κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εστάλη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια για εξονυχιστική εξέταση.

Το DNA τον πρόδωσε

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έγιναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, κυρίως από άτομα σε κυκλώματα της νύχτας, από τους οποίους έπαιρναν και δείγματα DNA.

Τελικά, οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στον εκρηκτικό μηχανισμό ίχνη γενετικού υλικού το οποίο ταυτοποιήθηκε με τα δείγματα που είχαν ληφθεί από τον 35χρονο Ρεθυμνιώτη.

Ο 35χρονος ο οποίος έμενε στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο, κλήθηκε από την Ανακρίτρια Χανίων για συμπληρωματική κατάθεση.

Έτσι σήμερα το πρωί πήγε στο γραφείο της Ανακρίτριας στα Δικαστήρια των Χανίων, αλλά εκεί τον περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι τον συνέλαβαν και με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας τον οδήγησαν άμεσα στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων.

Σε βάρος του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης ενώ η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή του σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το FlashNews, ο 35χρονος είχε σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας κυρίως στην Αθήνα.
Επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης έγιναν το απόγευα, απο τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμη Κουτσαυτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ρέθυμνο: Μπήκε από την μπαλκονόπορτα και πήγε να τη βιάσει!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε