Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: “Ξετυλίγουν το κουβάρι” της δολοφονίας του κτηνοτρόφου

Χανιά: “Ξετυλίγουν το κουβάρι” της δολοφονίας του κτηνοτρόφου

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά η υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 52χρονου κτηνοτρόφου Γιώργου Αρβελάκη, την νύχτα της Πέμπτης στα Κεραμειά Χανίων.

Μετά από δεκάδες καταθέσεις αλλά και προσαγωγές που έγιναν χθες στην διάρκεια της ημέρας στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, οι αστυνομικές αρχές, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βρούν την άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο της βεντέτας από την παλιά – προ 25ετίας – υπόθεση με άλλη οικογένεια των Κεραμειών,καθώς – όπως έγραψε από χθες το Flashnews – η υπόθεση αυτή έχει «λήξει».

Επίσης οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Flashnews.gr, μάλλον αποκλείουν και την πιθανότητα κάποιας πράξης εκδίκησης από αγρότες της περιοχής οι οποίοι – είναι γνωστό – πως βρίσκονται σε διαμάχη με κάποιους κτηνοτρόφους λόγω αγροζημιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες στρέφονται περισσότερο στην πιθανότητα διαμάχης του δολοφονημένου με άλλους κτηνοτρόφους, ίσως λόγω της μάστιγας των κτηνοτρόφων της Κρήτης, δηλαδή της διεκδίκησης βοσκοτόπων.

Όμως κάποια δεδομένα έχουν βάλει σε βαθύτερες σκέψεις της διωκτικές αρχές.

Η δολοφονία του Γιώργου Αρβελάκη ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη.

Οι δράστες είχαν οργανώσει όχι μόνο το που και πως θα τον σκοτώσουν – πριν προλάβει να αντιδράσει- αλλά και το πώς θα διαφύγει, ενώ και η χρήση των κυνηγετικών όπλων φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία.

Και αυτό γιατί αφενός είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ο φόνος από βαλλιστικές εξετάσεις (σε αντίθεση με τα άλλα όπλα), αλλά επιπλέον, οι μονόκανες καραμπίνες με τα 9βολα σκάγια (για αγριογούρουνα) εξασφαλίζουν τον θάνατο του θύματος.

Aπό αυτά τα στοιχεία προκύπτει πως οι εκτελεστές ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό τον Γιώργο Αρβελάκη.

Και αυτά τα στοιχεία οδηγούν τις έρευνες και σε άλλες κατευθύνσεις…

Το χρονικό της δολοφονίας

Την νύχτα της Πέμπτης 5/4, ο 52χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Αρβελάκης, πατέρας 4 ανήλικων παιδιών, κατευθυνόταν με το αγροτικό του αυτοκίνητο προς τα Κοντόπουλα.

Λίγο πριν το χωριό και ενώ οδηγούσε αμέριμνος, ξαφνικά δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση και από δύο άτομα τα οποία τον περίμεναν κρατώντας δύο μονόκαννες κυνηγετικές καραμπίνες με 9βολα φυσίγγια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, τα σκάγια τον χτύπησαν στην αριστερά πλευρά του θώρακα (στην πλευρά της καρδιάς) με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Όμως καθώς το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, συνέχισε την πορεία του για 100 περίπου μέτρα και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου.

Τότε οι εκτελεστές έτρεξαν, πλησίασαν από την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησαν άλλες τρείς φορές στο κεφάλι και στην δεξιά πλευρά του θώρακα προκειμένου να είναι βέβαιοι πως τον έχουν σκοτώσει.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ, διερχόμενος οδηγός, είδε το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, νομίζοντας πως επρόκειτο για τροχαίο, σταμάτησε και βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα του δολοφονημένου άντρα, ενώ αμέσως μετά ενημέρωσε τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος Γιώργος Αρβελάκης, πριν από περίπου 25χρόνια είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τον φόνο ενός συγχωριανού του.

Στην συνέχεια μέλος της οικογένειας του δολοφονημένου σκότωσε μέλος της οικογένειας του Αρβελάκη. Και οι δύο καταδικάστηκαν και για τον λόγο αυτό η υπόθεση αυτή θεωρείται πως έχει «λήξει».

Ο Γιώργος Αρβελάκης αποφυλακίστηκε πριν από 7 περίπου χρόνια και ξεκίνησε και πάλι την ζωή του αποκτώντας και τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Είχε πεθάνει κι ακόμα τον πυροβολούσαν! – Έγιναν οι πρώτες προσαγωγές για τη δολοφονία του 52χρονου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε