Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: “Μόδα” οι κλοπές καταστημάτων με… πέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρεις κλοπές έγιναν μέσα στην εβδομάδα, με τον ίδιο τρόπο.

Ο δράστης ή οι δράστες, σπάνε τη βιτρίνα του καταστήματος και κλέβουν μέσα σε δευτερόλεπτα ότι προλάβουν.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η πρώτη κλοπή με αυτόν τον τρόπο έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι δράστες έσπασαν με πέτρα τη γυάλινη πόρτα ασφαλείας, μπήκαν μέσα και έκλεψαν λαπτοπ αφού έκοψαν με εργαλείο την αλυσσίδα με την οποία ήταν δεμένοι.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης έσπασε την βιτρίνα με τσιμεντόλιθο και αρπάζοντας λάπτοπ, εξαφανίστηκε.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κατάστημα με αθλητικά είδη. Και εκεί ο ή οι δράστες έσπασαν με πέτρα την βιτρίνα και άρπαξαν όσα παπούτσια μπορούσαν πριν φύγουν σαν κύριοι…

Και στις τρείς περιπτώσεις χτύπησαν οι συναγερμοί αλλά οι δράστες το μόνο που ήθελαν ήταν να προλάβουν να αρπάξουν ότι έφθανε το χέρι τους απο τις σπασμένες βιτρίνες.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και οι αρχές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω των εορτών.

Χθες βράδυ, η αστυνομία συνέλαβε στα Χανιά, ομάδα Αλγερινών και Μαροκινών διαρρηκτών οι οποίοι είχαν ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα το τελευταίο διάστημα.

Στην κατοχή των δραστών έχουν βρεθεί φωτογραφικές μηχανές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αποκωδικοποιητές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και πλήθος άλλων αντικειμένων τα οποία είχαν κλέψει οι “ποντικοί” από τα σπίτια και τα αυτοκίνητα στα οποία “τρύπωναν”.

Διαβάστε ακόμα:
Εκείνες κι εκείνος είχαν… ρημάξει το Ηράκλειο στις κλοπές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε