Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Μυστική επιχείρηση της αστυνομίας στο παλιό νοσοκομείο

ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Με απόλυτη μυστικότητα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις…

πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί επιχείρηση “εκκαθάρισης” στο παλιό νοσοκομείο Χανίων για την απομάκρυνση ατόμων που διέμεναν κάτω απο άθλιες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες σε δωμάτια του εγκατελειμένου και υπο κατεδάφιση κτιρίου.

Κατα την διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι απο 50 αστυνομικοί – καθώς ήταν άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που διέμεναν στο κτίριο – βρέθηκαν σε διάφορά δωμάτια 15 άτομα, όλοι αλλοδαποί, απο χώρες της Αφρικής, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Στην κατοχή ενός που συνελήφθη αμέσως, βρέθηκαν – σύμφωνα με το flashnews.gr – περίπου 100 γραμμάρια χασίς, ενώ και οι υπόλοιποι 14 θα συλληφθούν ανεξαρτήτως με το αν διέμεναν νόμιμα ή παράνομα στην χώρα, καθώς όχι μόνο είχαν μπεί παράνομα στο κτίριο, αλλά έκλεβαν και ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης στα δωμάτια στα οποία διέμεναν βρέθηκαν ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και πολλά ακόμη αντικείμενα, τα οποία θα διερευνηθεί αν είναι κλεμμένα.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε, κυρίως, λόγω των συχνών καταγγελιών για την μετατροπή του εγκατελειμένου κτιρίου του παλιού νοσοκομείου σε κέντρο διαμονής και συναλλαγών περιθωριακών ατόμων.

Οι αναφορές των περίοικων – καθώς το κτίριο βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης – έκαναν λόγο και για επικίνδυνες καταστάσεις, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους άστεγους που είχαν βρεί καταφύγιο εκεί. Το κτίριο είναι ερειπωμένο και όχι μόνο η διαμονή, αλλά και η προσέγγιση στο εσωτερικό του, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση, συνεργεία της Δημοτικής αστυνομίας και των τεχνικών υπηρεσιών, πήγαν στο παλιό νοσοκομείο προκειμένου να “σφραγίσουν” τις εισόδους σε μιαν προσπάθεια να αποφευχθεί η είσοδος άλλων ατόμων, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατεδάφισή του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε