Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Σύλληψη για την κλοπή 310.000 ευρώ από εργολάβο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κλοπή είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο 31χρονος Γάλλος που συνελήφθη, ο οποίος κατάγεται από το Καμερούν, κατηγορείται ότι είναι συνεργός του 42χρονου και του 46χρονου, που έκλεψαν από το ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο του εργολάβου οικοδομών το ποσό των 310.000 ευρώ. Τότε, τον είχαν επισκεφθεί προφασιζόμενοι ότι θέλουν να αγοράσουν τρία σπίτια…

Οι δράστες θεωρούσαν ότι ο εργολάβος δεν έχει καταλάβει ότι τον έκλεψαν καθώς ο ίδιος -όπως τον συμβούλεψαν οι αρχές – συνέχισε να επικοινωνεί μαζί τους, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Γι΄ αυτό και αποφάσισαν να… του πάρουν κι άλλα λεφτά!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι δράστες της κλοπής, επικοινώνησαν με συνεργάτη του 54χρονου εργολάβου για να… ζητήσουν 50.000 ευρώ!
Είπαν ότι έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες για κατοχή μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο τους δεσμεύτηκε και χρειάζονται τις 50.000 ως εγγύηση για την απελευθέρωση τους. Μόνο έτσι είπαν, θα καταφέρουν να πάνε ξανά στα Χανιά για να αγοράσουν τα σπίτια.

Ο 54χρονος εργολάβος οικοδομών, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, αποδέχτηκε την πρόταση μέσω της συνεργάτιδας του και κλείστηκε ραντεβού για σήμερα το πρωί στο Αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα ερχόταν κάποιος για να παραλάβει τα χρήματα.

Ο 31χρονος που συνελήφθη, πήγε στο ραντεβού, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αντιστάθηκε σθεναρά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Γάλλοι υπήκοοι, μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να εξαπατούν οικονομικά επιφανείς πολίτες, αφαιρώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες τον περασμένο μήνα, ευρισκόμενοι στο ιατρείο ενός 66χρονου στην Αθήνα, με τον ίδιο τρόπο δράσης, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο, το χρηματικό ποσό των 100 χιλιάδω ευρώ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε