Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Χανιά: Χειροπέδες σε αδίστακτο ληστή που επιχείρησε να σκοτώσει!

Χανιά: Χειροπέδες σε αδίστακτο ληστή που επιχείρησε να σκοτώσει!

Λαυράκι έβγαλε για τις διωκτικές αρχές των Χανίων, η χθεσινή σύλληψη του 47χρόνου, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου, στις 30 Ιουνίου 2010…

Ο 47χρόνος, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, η αστυνομία, κατηγορείται και για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής Super market και για μια απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στη Σούδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 47χρονος φέρεται ως εκείνος που μαζί με ένα ακόμα δράστη, στις 3 Φεβρουαρίου 2011, στις 8 το πρωί, πέταξε ένα μασούρι με δυναμίτιδα στην πρόσοψη της Εθνικής Τράπεζας, στη Σούδα Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην εξωτερική όψη του υποκαταστήματος.

Την στιγμή της έκρηξης, στην Τράπεζα βρισκόταν οι υπάλληλοι και κάποιοι συναλλασσόμενοι, που δεν τραυματίστηκαν. Στόχος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν να σπάσουν τα τζάμια με κίνητρο την ληστεία. Όμως, οι υαλοπίνακες της τράπεζας αποδείχθηκαν άθραυστοι και ο 47χρονος διέφυγε με μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε και συνεργός του.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2011, ο ίδιος φέρεται ως εκείνος που με την απειλή όπλου πήρε από χρηματαποστολή, 34.000 ευρώ. Ήταν περίπου 20.30 το βράδυ όταν ο δράστης έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πλησίασε υπάλληλο χρηματαποστολής που εκείνη την ώρα είχε παραλάβει τις εισπράξεις της ημέρας από το κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Απειλώντας τον υπάλληλο με όπλο, του ζήτησε το ειδικό κουτί με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της χρηματαποστολής παρέδωσε το μεταλλικό κουτί στο δράστη, ο οποίος, με τη βοήθεια συνεργού του που τον περίμενε με μια μηχανή σε μικρή απόσταση από το σημείο, εξαφανίστηκε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε