Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Χειροβομβίδα και ελεγχόμενες εκρήξεις στο Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Απειλητικό τηλεφώνημα και διπλή, ελεγχόμενη έκρηξη τα ξημερώματα στη Δάφνη!
– Ένας άγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι υπάρχει βόμβα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα
– Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν άμεσα στο σημείο
– Χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη και άλλα υλικά βρέθηκαν στο σημείο
– Καρέ – καρέ η εξουδετέρωση – Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου του 2017, στην περιοχή της Δάφνης. Αφορμή ένα τηλεφώνημα που δεν αποδείχηκε… φάρσα.

Δύο εκρήξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στο Α.Τ. Δάφνης.

Ο άγνωστος είπε συγκεκριμένα: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας, οι οποίοι πράγματι εντόπισαν ένα τσαντάκι μέσης σε ένα παρκάκι πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο, έγιναν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για να εξουδετερωθεί η βόμβα.

Στο τσαντάκι βρέθηκε μια χειροβομβίδα, ένας μηχανικός χρονοδιακόπτης, ένας πυροκροτητής, μπαταρία αλλά και εκρηκτική ύλη. Όλα όσα βρέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση…

Εδώ να σημειώσουμε πως στις 10 Μαρτίου του 2010, στην περιοχή που έγινε το περιστατικό, είχε σκοτωθεί μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας, ενώ προσπαθούσε μαζί με συντρόφους του να κλέψει αυτοκίνητο.

Οι Αρχές ερευνούν και αυτή την πλευρά, ενώ πλέον περιμένουν ανάληψη ευθύνης ή κάποια προκήρυξη για την χειροβομβίδα…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε