Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ύδρα: Στον εισαγγελέα 7 Γεωργιανοί για τη δολοφονία του Μανώλη Οικονόμου – Το απόγευμα η κηδεία του άτυχου εστιάτορα!

ΦΩΤΟ από εφημερίδα Καθημερινή
ΦΩΤΟ από εφημερίδα Καθημερινή

Οι 7 Γεωργιανοί δεν έχουν ομολογήσει όμως οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν στοιχεία που τους καίνε για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ύδρα

Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα.

Οι δράστες που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε κατοικία του νησιού και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η 58χρονη γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία ενώ ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα. Η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα στο νησί.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Ύδρας, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Με θαλάσσιο ταξί όμως κατάφερε και διέφυγε το ζευγάρι Γεωργιανών, στους οποίους οι δράστες της ληστείας είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 40.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναζητείται στην περιοχή της Βάρκιζας.

Τι δηλώνει στο NewsIt αξιωματικός της αστυνομίας

“Η πρακτική, η μεθοδολογία, αλλά και η άρτια οργάνωση των δραστών, οδηγεί τις έρευνες σε ένα βασικό συμπέρασμα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις μάς είχαν συνηθίσει κατά το παρελθόν οι Γεωργιανοί ληστές με το σίδερο”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, όχι μόνο για την δολοφονία του εστιάτορα, αλλά και για την άγρια συμμορία των Γεωργιανών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί στην Ύδρα, με την βοήθεια του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας στο νησί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία δυο εκ των επτά προσαχθέντων, στο σπίτι του 67χρονου το βράδυ της δολοφονίας, καθώς βρέθηκαν σε καίρια σημεία της μονοκατοικίας τα αποτυπώματά τους.

Επίσης στην Ασφάλεια κρατείται κι ένα ζευγάρι Γεωργιανών που εργάζονταν στην κουζίνα της ταβέρνας του κυρ Μανώλη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως είναι οι άνθρωποι που μίλησαν στην σπείρα, για τις εισπράξεις που κάνει το κατάστημα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε