Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπάλληλοι του Κορυδαλλού ύποπτοι για το όπλο του Βλαστού;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το πιστόλι που πέρασε και βρέθηκε στα χέρια του Π. Βλαστού δεν είναι το μόνο που “βρέθηκε” στον Κορυδαλλό.

Άλλα δύο είχαν εντοπιστεί εδώ και μερικούς μήνες κοντά στην Α’ πτέρυγα των φυλακών, κοντά στο χώρο όπου κρατείται ο κακοποιός και οι άλλοι πέντε που πήραν μέρος στην απόπειρα απόδρασης που κατέληξε σε θρίλερ με ομηρία.
Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” στο στόχαστρο έχουν μπει πέντε υπάλληλοι των φυλακών. Θεωρείται ότι εμπλέκονται σε εμπόριο κινητών και άλλων αντικειμένων με τους έγκλειστους. Οι υπάλληλοι αυτοί είχαν πάρει μετάθεση, ωστόσο το νέο όπλο ανοίγει ξανά τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ιδιαίτερα πιθανόν το όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του Παναγιώτη Βλαστού να είχαν μπει στη φυλακή με τη βοήθεια σωφρονιστικού υπαλλήλου, ωστόσο δεν αποκλείουν και άλλα ενδεχόμενα.
Στις 30 Ιουνίου 1999 ο τότε αρχιφύλακας Αντώνης Αρραβαντινός είχε ανακαλύψει στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού δύο χειροβομβίδες κι ένα πιστόλι το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα σε μια… τηλεόραση. Από την τότε έρευνα είχε ανακύψει ότι το όπλο είχε μπει στο σωφρονιστικό ίδρυμα από τα… σκουπίδια του ξυλουργείου των φυλακών, όπου εργαζόταν κρατούμενος ποινικός που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν μία παρόμοια «τρύπα» στο σύστημα ασφαλείας να είχε βρεθεί και στην τωρινή περίπτωση. Πάντως σύμφωνα με όσα ανέφεραν σωφρονιστικοί υπάλληλοι «βλέπαμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Παναγιώτης Βλαστός ξόδευε στις φυλακές σημαντικά χρηματικά ποσά. Κι ίσως εκεί βρίσκεται το μυστικό της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:
Φρούριο για να μη βγει κανείς… αλλά μπήκε το όπλο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε