Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φάκελο με την Καινή Διαθήκη έστειλαν στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη

Φάκελο με την Καινή Διαθήκη έστειλαν στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη

– Ο φάκελος δεν είχε αποστολέα και περιείχε την Καινή Διαθήκη
– Εντοπίστηκε έξω από το διαμέρισμα όπου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο εκρηκτικός μηχανισμός
– Άνδρες του ΤΕΕΜ στο σημείο – Ενημερωθηκε και η αντιτρομοκρατική
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ούτε μια εβδομάδα δεν έχει συμπληρωθεί από την έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους με στόχο την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και νέος συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές. Το μεσημέρι της Τρίτης (18.10.2016) έγινε γνωστό πως έχει εντοπιστεί ύποπτος φάκελος σε γραμματοκιβώτιο που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 112, εκεί δηλαδή όπου εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο φάκελος δεν έχει αποστολέα και επειδή βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο της εισαγγελέως εφετών, στο σημείο έσπευσαν  μέλη του ΤΕΕΜ για να τον εξετάσουν. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα στον ύποπτο φάκελο, οι αποστολείς είχαν βάλει την Καινή Διαθήκη.

Στο μεταξύ έρχονται στο φως στοιχεία που προβληματίζουν ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς, σε ό,τι αφορά στην έκρηξη της βόμβας που τοποθέτησαν οι Πυρήνες έξω από τον αριθμό 112 της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr στη συγκεκριμένη πολυκατοικία η εισαγγελέας διαθέτει μεν έναν χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί, ωστόσο λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας από τη στιγμή που της είχε αφαιρεθεί η φρουρά η φαίνεται ότι διέθετε και δεύτερο χώρο ασφαλείας, όπου πραγματικά διέμενε. Έτσι δημιουργείται το ερώτημα πως έμαθαν οι δράστες για τον χώρο αυτό. Μάλιστα οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής φαίνεται πως ήδη έχουν την απάντηση στο ερώτημα και κινούν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο… “μάγειρας” από την Κρήτη

Όλα αυτά ενώ η Αντιτρομοκρατική που ερευνά την έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι όπου έμενε η εισαγγελέας Εφετών, την περασμένη Τετάρτη 912.10.2016) το βράδυ, στην οδό Ιπποκράτους, στρέφει τις έρευνές της στην Κρήτη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για τον περιβόητο “μάγειρα” της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, τον άνθρωπο που φέρεται ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και στην παρασκευή “οικιακών” εκρηκτικών υλών.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής “συναντούν” πρώτη φορά τον “μάγειρα” κατά τη διάρκεια εξάρθρωσης της ομάδας των “Πυρήνων”, που συνεργάζονταν με το Χριστόδουλο Ξηρό, στην επιχείρηση “Γοργοπόταμος” που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την μαζική απόδραση μελών της “Συνωμοσίας” αλλά και ποινικών που φέρεται να είχαν συνεργασία με τους “πολιτικούς” κρατούμενους.

Ο άνθρωπος λοιπόν που κρύβεται πίσω από το προσωνύμιο ο “μάγειρας” και ο οποίος έφταχνε το “οικιακό” εκρηκτικό που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα για τη ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, φέρεται ως το πρόσωπο που κατασκεύασε και τον ωρολογιακό μηχανισμό που εξερράγη έξω από την πολυκατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Η καταγωγή του συγκεκριμένου ανθρώπου και ίσως τόπος διαμονής εκτιμάται πως είναι η Κρήτη και ήλθε στην Αθήνα με εντολή μέσα από τις φυλακές, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση “Γοργοπόταμος”. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχε μεταβεί στη Μεγαλόνησο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόσωπο, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε