Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Προφυλακιστέοι οι τρεις για τα ναρκωτικά

Ζάκυνθος: Προφυλακιστέοι οι τρεις για τα ναρκωτικά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις εκ των οκτώ συλληφθέντων για την υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 56 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, σε μεγάλη επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πόλη της Ζακύνθου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ελευθέρωσης φυλακισμένου και της αντίστασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζάκυνθο, διασταύρωσης στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των μελών του κυκλώματος, διακριβώθηκαν οι ρόλοι τους, ενώ, περαιτέρω, αποκαλύφθηκαν οχήματα και χώροι που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά και την απόκρυψη των ναρκωτικών. Επιπλέον, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους στην αδιάλειπτη και επί καθημερινής βάσης διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης) στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται, ότι δύο από τους ανωτέρω κατηγορούμενους ένας 27χρονος και ο 56χρονος πατέρας του, κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και ο 56χρονος, ασκώντας βία κατά των αστυνομικών, προσπάθησε να ελευθερώσει τον 27χρονο.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και 776 γραμμάτια ακατέργαστης κάνναβης, 131 γραμμάρια κοκαΐνης, 0,6 γραμμάρια ηρωίνης, τρία φαρμακευτικά δισκία, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι με επτά φυσίγγια, διάφορα σύνεργα επεξεργασίας και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών και ιδιόχειρες σημειώσεις που ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις