Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Συνέλαβαν δημοτικό υπάλληλο για εκβιασμό επιχειρηματία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατηγορείται ότι απαιτούσε χιλιάδες ευρώ, για να αναθέτει δημοτικά έργα στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Την καταγγελία έκανε ο πατέρας του επιχειρηματία, ο οποίος έχει εταιρεία με οικολογικά συστήματα και χημικές τουαλέτες.

Ο πατέρας – ως πληρεξούσιος του γιου του – συναντήθηκε με τον δημοτικό υπάλληλο που είναι προϊστάμενος στο τμήμα μελετών και επίβλεψης έργων του Δήμου, για να συζητήσουν για ένα δημοτικό έργο: την τοποθέτηση και συντήρηση χημικών τουαλετών σε περιοχή του Δήμου.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο προϊστάμενος του ζήτησε 3.000 ευρώ, για να αναθέσει στην επιχείρηση του γιου του, το έργο με τις χημικές τουαλέτες. Εκείνος του τα έδωσε, όμως λίγες ημέρες μετά, ο προϊστάμενος του ζήτησε άλλες 2.000. Εξοργισμένος ο πατέρας του επιχειρηματία, επικοινώνησε με τις Αρχές…

Σήμερα το πρωί, ο καταγγέλλων κανόνισε συνάντηση με τον δημοτικό υπάλληλο για να του δώσει τα χρήματα, τα οποία όμως ήταν προσημειωμένα από τους αστυνομικούς. Την ώρα που 43χρονος υπάλληλος έπαιρνε τα λεφτά, οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο πατέρας του επιχειρηματία είπε ότι από το 2005 έως και το 2009 που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, εξαναγκάστηκε να καταβάλλει στον 43χρονο υπάλληλο το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.900 ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου.

Ο 43χρονος υπάλληλος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατηγογούμενος για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και εκβίαση επιχειρήσεων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε