Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ζήτησε εξαίρεση του ανακριτή η Σταμάτη – Προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ζήτησε εξαίρεση του ανακριτή η Σταμάτη – Προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

– Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατηγορεί τον ανακριτή της υπόθεσης για μεροληψία εις βάρος της
– Στις 09:45 έφτασε στην Ευελπίδων
– Αρνείται τα πάντα για το ξέπλημα χρήματος
– Σήμερα τελικά και η απολογία του αδερφού της, Παναγιώτη

Μια μέρα μετά την προφυλάκιση της κόρης του, Αρετής και την οργισμένη αντίδραση του ίδιου μέσα από τη φυλακή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είδε και τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη να περνά την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων για να απολογηθεί. Η Βίκυ Σταμάτη κατηγορείται κι εκείνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως αναμενόταν, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορώντας τον για μεροληψία εις βάρος της, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, έχει καταθέσει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για «ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, δεδομένου ότι της κοινοποιήθηκε πράξη του ανακριτή, την οποία έχει διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να απολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)».


Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου πρέπει να εξηγήσει στον ανακριτή πως αποκτήθηκε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα που διέθεσε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου για να αγοράσει το σπίτι, ήταν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού και η Β. Σταμάτη το ήξερε.

Εκείνη έχει ήδη αρνηθεί πως γνώριζε και στην απολογία της αναμένεται να υποστηρίζει πως το σπίτι στην Ακρόπολη αγοράστηκε με χρήματα που αποκτήθηκαν νόμιμα. Αναμένεται μάλιστα να πει πως υπάρχει δάνειο 800.000 ευρώ.


Και κατά την προκαταρκτική έρευνα, η Βίκυ Σταμάτη έχει αρνηθεί πως ήξερε οτιδήποτε για το παράνομο πολιτικό χρήμα, όμως οι απαντήσεις της τόσο για το πως αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όσο και για τους λογαριασμούς σε ελληνικές και ελβετικές τράπεζες, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά, δεν έπεισαν.

Το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αποκτήθηκε από την ίδια την κα Σταμάτη το 2010 και φαίνεται πως αυτή η αγορά ήταν που έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Εκτός όμως από την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, στο πόρισμα και στη δικογραφία, υπάρχουν κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Από το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα UBS εντοπίστηκαν καταθέσεις και αναλήψεις σημαντικών χρηματικών ποσών από το 2006 έως το 2009. Και αυτά τα χρήματα, κατά τη Δικαιοσύνη, είναι «προϊόντα εγκλήματος».

Στην αλληλογραφία της με την ελβετική τράπεζα, η Βίκυ Σταμάτη είχε δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας εκείνη του αδερφού της στην Αργυρούπολη, γράφει η Καθημερινή. Και αυτό, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ενισχύει τη θέση των δικαστικών αρχών πως πρόκειται για παράνομα χρήματα. Θεωρείται πως η Σταμάτη είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση για να μην τη συνδέσουν με τους λογαριασμούς.

Στον ανακριτή σήμερα και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με την αδερφή του και φέρεται, κατά το πόρισμα, να διευκόλυνε την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, ενώ κατά καιρούς, φέρεται να εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας «πλυντήριο» Nobilis και υπέγραφε για λογαριασμό της ως Παναγιώτης Παπαλιάκος.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και η δικηγόρος που εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρίας NOBILIS.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ξέσπασμα του Άκη για την προφυλάκιση της κόρης του: “Ας χτυπήσουν εμένα και ας μην εμπλέκουν την οικογένειά μου”

Από την πίσω πόρτα στον Κορυδαλλό η κόρη του Άκη – “Την προφυλάκισαν γιατί λέγεται Τσοχατζοπούλου” είπε ο δικηγόρος της

“Καμία εικονική αγοραπωλησία, όλα είναι δηλωμένα” – Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Η θεία “έκαψε” τον Άκη – Τον συνέδεσε για πρώτη φορά με την Torcasso

Ο υπολογιστής “καίει” τον Άκη – Στοιχεία και για άλλες “προμήθειες”

Το “ρουσφέτι” που έφερε τη Βίκυ Σταμάτη στο δρόμο του Άκη – Τώρα και αυτό ελέγχεται!

Βρέθηκαν τα “κλεμμένα” έγγραφα από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου – Ποια η εμπλοκή του αδελφού της Β.Σταμάτη

“Βλαχάρα κόψατε συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου” φώναζαν πολίτες στην σύζυγο Τσοχατζόπουλου – “Αξημέρωτα” η κόρη του στον ανακριτή

Άκης-Βίκυ: 45λεπτο τετ α τετ στο κελί – Σήμερα απολογούνται η σύζυγος και η κόρη του Τσοχατζόπουλου – Στον ανακριτή και άλλοι οκτώ

Β.Σταμάτη: Έτσι πήραμε το σπίτι της Αρεοπαγίτου – Τι λέει η δικογραφία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε