Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Κάνουν υπερωρίες οι χρηματιστές σε όλο τον πλανήτη

Δημοψήφισμα 2015: Κάνουν υπερωρίες οι χρηματιστές σε όλο τον πλανήτη

Να ενισχύσουν τα γραφεία διεθνών συναλλαγών τους λόγω του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το προτεινόμενο πακέτο διάσωσης αναγκάστηκαν οι τράπεζες.

Αυτό εν αναμονή της ισχυρής ζήτησης των πελατών μετά την επαναλειτουργία των αγορών μετά το Σαββατοκύριακο.

Η HSBC επιβεβαίωσε στους Financial Times πως επιστράτευσε προσωπικό, τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει και η JPMorgan.

Η Deutsche Bank δήλωσε πως το προσωπικό θα κάλυπτε το δημοψήφισμα αλλά είναι λάθος να θεωρούμε πως πρόκειται για επιπλέον εργαζόμενους, ενώ η America Merrill Lynch αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ορισμένες τράπεζες και στρατηγικοί αναλυτές έχουν παρομοιάσει το δημοψήφισμα με τις γενικές εκλογές του Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι αγορές, σύμφωνα με αναλυτές της BNY Mellon, είναι προβληματισμένες και πως θα εξακολουθούν να κάνουν ερωτήσεις αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να επιλυθεί η κρίση.

Η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε ότι περιμένει οι αγορές να αντιδράσουν θετικά στο “ΝΑΙ”, ενώ το “ΟΧΙ” θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα, αλλά δεν θα οδηγούσε απαραίτητα σε έξοδο από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ευρώ επέδειξε ανθεκτικότητα την προηγούμενη εβδομάδα από όταν η Ελλάδα έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε ελέγχους κεφαλαίων.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πηγή: Financial Times

Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε