Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δεν εκλέγει καν βουλευτές σε 19 περιφέρειες από τις 56 το ΠΑΣΟΚ!

Δεν εκλέγει καν βουλευτές σε 19 περιφέρειες από τις 56 το ΠΑΣΟΚ!

Από τις πιο…ιστορικές ήττες του κινήματος που θα μείνουν σίγουρα στην ιστορία είναι οι χθεσινές εκλογές. Κορυφαία στελέχη μένουν εκτός βουλής.

Το μήνυμα από τους ψηφοφόρους εστάλη όμως παραμένει άγνωστο αν ο παραλήπτης το πήρε. Στο ΠΑΣΟΚ η σημερινή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη αφού ο “ήλιος” δεν έχει ανατείλει στην Ιπποκράτους.

Για πρώτη φορά από την ημέρα της ίδρυσης του το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει καν βουλευτές σε 19 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Αυτό φυσικά οφείλετε και στον νέο εκλογικό νόμο εκτός από τα χαμηλά του ποσοστά.

Ενώ μέχρι τις 10:00 το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαζε βουλευτή στον Πειραιά τελικά με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγει τελικά βουλευτή αλλά στην Β’ Πειραιά τελικά εκλέγει έναν βουλευτή.

Στην Βοιωτία έχασε και τις 3 έδρες τους, στα Γρεβενά την μια έδρα που είχε όπως και στην Ευρυτανία, τη Ζάκυνθο, τη Θεσπρωτία και την Κεφαλλονιά. Χωρίς έδρες όμως και στην Καρδίτσα που από 3 δεν έχει κανένα αλλά και την μία έδρα που είχε στην Καστοριά και στην Κέρκυρα. Έτσι δεν εκλέγονται ούτε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος στην Καστοριά αλλά ούτε και η κ. Γκερέκου στην Κέρκυρα.

Στην Κορινθία το ΠΑΣΟΚ έχασε και τις 3 έδρες του κι έτσι εκτός μένει και ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Επίσης χωρίς εκπροσώπηση μένει το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες αφού έχασε και τις 2 έδρες ενώ χωρίς έδρες έμεινε και στην Λέσβο, όπου μετά από πολλά χρόνια δεν εκλέγεται ο Νίκος Σηφουνάκης. Χωρίς έδρα και στην Λευκάδα ενώ έχασε και τις 2 έδρες στην Μαγνησία, την έδρα της Πιερίας, στη Σάμο και στην Φωκίδα.

Ίσως από τις πιο μεγάλες ήττες του ΠΑΣΟΚ μετά τον Πειραιά είναι και τα Χανιά όπου το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει ούτε ένα βουλευτή και έτσι εκτός μένει και ο Σήφης Βαλυράκης.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα κορυφαία στελέχη που θα μείνουν εκτός αφού και στην Α και στην Β Αθηνών το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ελάχιστους βουλευτές.

Κόλαφος το αποτέλεσμα στην Α Αθηνών – Κορυφαία στελέχη εκτός Βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε