Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου: Δεν συμφωνώ με τη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαμαντοπούλου: Δεν συμφωνώ με τη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση οτι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε η πρώην υπουργός.

«Δεν συμφωνώ με αυτήν τη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, από πολλές πλευρές. Νομίζω ότι πρέπει ουσιαστικά να κριθούν οι προτάσεις του και θα κριθούν από τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να κρίνουν» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε στον χώρο που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λέμε “σοσιαλδημοκρατία”, σε ελληνικό επίπεδο, “κεντροαριστερά”. Όμως, θα παραδεχτώ ότι αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να αναγεννηθεί στη λογική αυτή».

Τόνισε πως αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η χρεοκοπία και «ιστορικά- και τώρα- ο αντίπαλος δεν μπορεί παρά να είναι η δεξιά του κυρίου Σαμαρά».

Εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει να μιλήσουμε και να απαντήσουμε στη ΝΔ και, βεβαίως, να αντιπαρατεθούμε με θετικό τρόπο, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας- ή εμένα, αν με ρωτήσετε προσωπικά- που δε θα ήθελε να γίνουν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολύ θα το ήθελα… Εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε και να το συζητήσουμε ήρεμα και καλόπιστα και έντιμα».

Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, είπε, αποκλείοντας κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ότι «εάν δε μπορεί να είναι ΝΔ- Καμμένος, που αφορούν την κεντροδεξιά, ή ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ, που αφορούν την κεντροαριστερά, τότε θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα έχει συγκεκριμένους στόχους».

Σε αυτή την εθνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα, εκτίμησε η κ. Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε
Διαμαντοπούλου: Έχω ήδη υποβάλει αίτηση για την Α Αθήνας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε