Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Γ.Καμίνης στο Newsit: “Θα τα βάλω με το κακό κομμάτι των εργαζομένων στο Δ.Αθηναίων”

Θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου από την θητεία μου ως Συνήγορος του Πολίτη για να λύσω τα προβλήματα των Αθηναίων, δήλωσε στο Newsit και το Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης.

“Ημουν 8 χρόνια Συνήγορος του Πολίτη και ασχολήθηκα με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ερχόμουν σε επαφή κάθε μέρα με δημάρχους. Οπότε αποφάσισα να κάνω όλα αυτά από την άλλη πλευρά”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε οτι υπάρχουν σοβαρά θέματα διαφάνειας σε θέματα καθημερινότητας. Οπως, με ποια κριτήρια δίνονται οι άδειες στάθμευσης ή πως γίνονται τα παιδιά δεκτά σε παιδικούς σταθμούς.

“Φυσικά και βρήκαμε πολλά σημεία αδιαφάνειας στον δήμο της Αθήνας”, είπε.

Επιτέθηκε στο νυν δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας για παράδειγμα οτι ζητούσε επίμονα την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των τσιγγάνων και προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Κακλαμάνη, αλλά δεν απάντησε σε 16 έγγραφα που του έστειλα ως Συνήγορος του Πολίτη.

Μιλώντας για το όραμά του, είπε οτι θα ήθελε ο Δήμος να κατορθώσει να λειτουργήσει όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, με σεβασμό στα δικαιώματα των αθηναίων, με ορθότερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού και χρηστή διαχείριση.

 
‘Οταν ρωτήθηκε αν θα “τα βάλει” με το κακό κομμάτι των εργαζομένων, απάντησε:

“Το πως συμπεριφέρεται ένας εργαζόμενος είναι από το πως του συμπεριφέρεται ο ιεραρχικά ανώτερος. Θα αξιολογηθούν ανάλογα με την προσφορά τους. Θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους. Ο δήμος της Αθήνας, έχει 11.000 ανθρώπους, είναι γίγαντας. Πήγα στην πολεοδομία και μου είπαν δεν έχουμε προσωπικό. Πήγα παντού σε όλες τις υπηρεσίες αλλά του 11.000 υπαλλήλους δεν τους βρήκα!”

Μίλησε επίσης για νέες μεθόδους διαχείρισης του προσωπικού με την επιβράβευση των επιμελών υπαλλήλων και τα κίνητρα στους μη παραγωγικούς για να αλλάξουν συμπεριφορά.

 
Πρόσθεσε οτι ο Δήμος ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει. Για το πλεόνασμα που ισχυρίζεται οτι έχει ο κ. Κακλαμάνης είπε οτι έχει προκύψει από δημιουργική λογιστική.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο θέμα των παράνομων μικροπωλητών λέγοντας οτι η δράση τους έχει “γονατίσει” πολλές επιχειρήσεις στο Δήμο της Αθήνας.

“Πρέπει να γίνει το ίδιο που έγινε σε άλλες πόλεις του κόσμου. Αυστηρή αστυνομική παρουσία. Συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία για στεγαστική πολιτική.”

Για τους λαθρομετανάστες αλλά και την κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε λογική σε γειτονιές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, ο κ. Καμίνης αναρωτήθηκε: “Το ΣΔΟΕ και η δημοτική αστυνομία δεν ξέρουν ότι μένουν δέκα – δέκα, είκοσι – είκοσι στοιβαγμένοι; Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταγραφούν και να στεγαστούν.”

‘Οταν ρωτήθηκε αν θα εισπράξει την μήνι εναντίον του Μνημονίου είπε, οτι ναι μπορεί και να το εισπράξω, αρνήθηκε να πει αν είναι ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε οτι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

‘Οταν ρωτήθηκε αν θα απολύσει και συμβασιούχους αν χρειαστεί, είπε ό,τι χρειαστεί θα γίνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μίχας στο Νίκο Ευαγγελάτο: “Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την πορεία του Φασούλα” 

Γιάννης Δημαράς στο Νίκο Ευαγγελάτο: Ο Παπανδρέου ήξερε

Κικίλιας στο Newsit και το Ν.Ευαγγελάτο: “Προκαλώ τον Γιάννη Σγουρό σε debate”

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε