Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ.Μίχας στο Newsit: “Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την πορεία του Φασούλα”

– “Θα αξιοποιήσω την περιουσία του Δημοσίου”
– “Θα κάνω δημοψήφισμα για το θέμα της καθαριότητας”

Αποκαλυπτικός για τα σχέδιά του, αν εκλεγεί, στον Δήμο Πειραιά, ήταν ο Γιάννης Μίχας στη συνένετυξη που παραχώρησε στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Οπως είπε τα χρέη του Δήμου μπορεί να φτάσουν και τα 210 εκατομμύρια ευρώ και η πρώτη δουλειά του Δημάρχου θα είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Υπάρχουν είπε ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο Πειραιά που αγγίζουν τα 44 εκατομμύρια ευρώ. “Από αυτά βρήκα, είπε οτι το πολύ που μπορούμε να εισπράξουμε είναι 8 με 10 εκατομμύρια!”
Πρόσθεσε οτι θα ζητήσει από μια ανεξάρτητη αρχή να κάνει μια καταγραφή της οικονομικής κατάστασης ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμα κι αν αυτό του προσθέσει παραπάνω χρέος!

Μίλησε επίσης για την αξιοποίηση των 145 ακινήτων του δήμου, τα οποία ρημάζουν, και θα μπορούσαν με επισκευές να στεγάσουν υπηρεσίες. Γιατί ο Δήμος αναγκάζεται να νοικιάζει χώρους για τις υπηρεσίες του, πληρώνοντας αδρά και χωρίς λόγο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μίχας αποκάλυψε οτι σκέφτεται πολύ σοβαρά ακόμα και να πουλήσει στην Cosco τον πύργο που βρίσκεται στο λιμάνι στο τέλος της Β. Γεωργίου.

Αποκαλυπτικός ήταν και για το θέμα της διαχείρισης του προσωπικού στου Δήμου Πειραιά. Ειδικά για το θέμα της καθαριότητας είπε οτι επισκέφθηκε την αντίστοιχη υπηρεσία και ανακάλυψε οτι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι χτυπούν κάρτα το πρωί και μετά πηγαίνουν απέναντι σε καφενεία που έχουν οι ίδιοι ανοίξει!

Ο κ. Μίχας ρωτήθηκε και για τον απερχόμενο δήμαρχο, Παναγιώτη Φασούλα. “Λυπάμαι πολύ για την δημοτική του πορεία. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς, ο Παναγιώτης και η Πολιτεία, έχουν ευθύνες. Δεν μπόρεσε να πετύχει σε βασικά σημεία της θητείας του!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Δημαράς στο Νίκο Ευαγγελάτο: Ο Παπανδρέου ήξερε

Κικίλιας στο Newsit και το Ν.Ευαγγελάτο: “Προκαλώ τον Γιάννη Σγουρό σε debate”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε