Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γιάννης Μίχας: Να γίνει ο Πειραιάς ένα υπερτοπικό εμπορικό κέντρο

Γιάννης Μίχας: Να γίνει ο Πειραιάς ένα υπερτοπικό εμπορικό κέντρο

Στην ανάδειξη του Πειραϊκού Εμπορικού Κέντρου, ως υπερτοπικού εμπορικού κέντρου μέσα από μια νέα αντίληψη συμπόρευσης Δήμου – Εμπορικού κόσμου στοχεύει ο συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Αυτό είπε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας.

 Παρουσία του Προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Γιώργου Κασιμάτη, του Προέδρου του ΕΣΠ κ. Γιώργου Ζησιμάτου, μελών των διοικήσεων των δύο φορέων, αλλά και του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Αττικής και Νήσων κ. Δημήτρη Αρμενάκη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ Πειραιά κ. Ηλία Κικίλια, ο Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε στον σπουδαίο  ρόλο που διαδραματίζει το πειραϊκό εμπόριο για την τοπική οικονομία και απασχόληση το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κάθε Δημοτική Αρχή.   

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά που δέχθηκε την αναγνώριση και τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων για την πετυχημένη διαδρομή του στη Νομαρχία Πειραιά και την υποδειγματική συνεργασία που είχε αναπτυχθεί με τον εμπορικό κόσμο, παρουσίασε στη συνέχεια μία δέσμη προτάσεων για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη στρατηγικής συμμαχίας με το Εμπόριο.

 Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν :

Αναβάθμιση του επιπέδου της καθαριότητας της πόλης. Η πόλη για να είναι ελκυστική πρέπει να είναι καθαρή όπως οι βιτρίνες των καταστημάτων της

Σύνδεση του λιμανιού με την πόλη, με το εμπόριο, την αγορά και τους κατοίκους του. Ειδικά με το άνοιγμα της κρουαζιέρας τίθεται ως στρατηγικός στόχος ο Πειραιάς να κερδίσει σημαντικό μερίδιο  των 1,5 εκ. επιβατών που διακινούνται ετησίως από το λιμάνι του.

Υποστήριξη και διεκδίκηση δημιουργίας μεγάλων αναπτυξιακών υποδομών όπως είναι η επέκταση στον ιστό της πόλης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, η πραγματοποίηση του επενδυτικού πλάνου του ΟΛΠ που περιλαμβάνει Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο, Ξενοδοχείο 5*, Πολιτιστική Ακτή στην Ακτή Βασιλειάδη κλπ, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης

Αναβάθμιση της αισθητικής και της ελκυστικότητας του Πειραιά μέσα από πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις περιοχών όπως το ιστορικό κέντρο, το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο

Ανάπτυξη συνεχών κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με τον Εμπορικό Σύλλογο όπως street events ή εκστρατείας «Αγοράστε στον Πειραιά και κερδίστε».

 Μείωση των Δημοτικών Τελών σε όσες νέες επιχειρήσεις ανοίγουν στον Πειραιά αλλά και απ’ όσες από τις υπάρχουσες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ως μέτρο τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Πειραιά και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μεταφορά της σε νέο σύγχρονο χώρο και ταυτόχρονη μετονομασία της σε Ιπποδάμειο Αγορά προς τιμήν του αρχιτέκτονα που πρωτοσχεδίασε την πόλη του Πειραιά τον 5ο αιώνα π.Χ.

Στήριξη της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτρέποντας στον βαθμό που αναλογεί στον Δήμο την ανεξέλεγκτη επέκταση εμπορικών μεγαθηρίων που πλήττουν τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής μας οικονομίας.

Μεταφορά της Γ’ Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ που ούτε τις ανάγκες των θεραπευομένων εξυπηρετεί ενώ έχει γκετοποιήσει την ευρύτερη περιοχή.

Προώθηση της λειτουργίας του τουριστικού τρένου που συνδέει τον σταθμό των κρουαζιερόπλοιων με το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Διασφάλιση της σύγχρονη λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς. Λέμε ΝΑΙ στη λειτουργία της Αγοράς, λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της πόλης μας σε απέραντο παζάρι. Η Κυριακάτικη Αγορά θα λειτουργεί μέσα στα καθορισμένα πλαίσια με έλεγχο τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και της ΕΛΑΣ.

Εντατικοποίηση του αγώνα για την προστασία της νόμιμης εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Επέκταση της ήδη καλής συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και τον Εμπορικό Κόσμο της πόλης με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της απασχόλησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μίχας οι προτάσεις αυτές που εντάσσονται στο συνολικό Σχέδιο Δράσης έργων και παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός του αποτυπώνουν τη πεποίθησή του ότι ο Πειραιάς μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα διεθνές εμπορευματικό και ναυτιλιακό κέντρο αντάξιο της προοπτικής και των προσδοκιών των πολιτών του.

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Μίχας θα παρουσιάσει τις προτάσεις του συνδυασμού του για τη διαμόρφωση μιας Καθαρής Συμφωνίας για το μέλλον της πόλης θα παρουσιάσει αύριο σε ανοικτή του ομιλία στα Καμίνια του Πειραιά.
Η ομιλία θα γίνει στην πλατεία Δωδεκανήσου στα Καμίνια.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε