Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Ικαρία ο Καμμένος και ο θείος του Αϊβαλιώτη

Το πανέμορφο νησί της Ικαρίας συζητήθηκε πολύ προεκλογικά και συζητείται και μετεκλογικά. Η εκλογή του κ. Σταυρινάδη στην θέση του δημάρχου θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη.

Το ταξίδι που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος στην Ικαρία ειχε τον εξής σκοπό: Να δημιουργηθεί μια συμμαχία ΝΔ – ΚΚΕ – κάτι που δεν είναι πρωτοφανές σε εκλογικές αναμετρησεις ειδικά σητν τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό εξόργισε όχι μόνο αρκετούς ψηφοφόρους αλλά έδωσε και αφορμή ακόμα και σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες όπως ΤΑ ΝΕΑ να κάνουν πρωτοσέλιδα με τίτλους “Νέο Βρόμικο ’89”.

Η κίνηση αυτή του κ. Καμμένου τελικά όπω φαίνεται γύρισε μπούμερανγκ για τη ΝΔ αφού εξελέγη όχι ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Στυλιανός Σταμούλος, αλλά ο κ. Χριστόδουλος Σταυρινάδης υποστηριζόμενος από άλλες αριστερές δυνάμεις.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό είναι οτι ο κ. Σταυρινάδης είναι και θείος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη.

Διαβάστε όλη την συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε ο κ. Αϊβαλιώτης στον θείο του:

«Αγαπημένε μου θείε,

Η πανάξια εκλογή σου ως Δημάρχου στο νέο Ενιαίο Δήμο Ικαρίας αποτελεί δικαίωση ενός αγώνα ετών για έξοδο του νησιού μας από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη στις οποίες την είχαν βυθίσει μουχλιασμένες ιδέες και πρακτικές. Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ. Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη «Κούβα του Αιγαίου». Οι πολίτες που στήριξαν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό σου περιφρόνησαν τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» που τους ζητούσαν κάποιοι και πάλεψαν ενωμένοι μαζί σου (είτε ήταν δεξιοί είτε αριστεροί) πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης, κι όλα αυτά παρά την απίστευτη αντίδραση και πίεση του ΚΚΕ.
Σου στέλνω τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σου (που είναι νίκη όλων όσων παλέψαμε για τη συγκρότηση του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου) και σου εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου.

Με αγάπη
Κωστής Αϊβαλιώτης»

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε