Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μάχη για το Νέο Μαραθώνα : Ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνάς μιλάει στο Newsit

Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επόμενη των εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνάς, δηλώνει έτοιμος να ανατρέψει τα δεδομένα στον Νέο Δήμο Μαραθώνα, τον 5ο μεγαλύτερο της Αττικής στην εποχή του Καλλικράτη, και απαντάει στις επιθέσεις των αντιπάλων του, τις οποίες αποδίδει στον πανικό τους.

– Κύριε Ιωνά, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσατε την υποψηφιότητα σας, ως επικεφαλής της νέας παράταξης «Νέα Τετράπολις», συγκεντρώσατε τα βέλη των δύο βασικών σας αντιπάλων, του απερχόμενου Δημάρχου Νέας Μάκρης και του προκατόχου του. Που αποδίδετε την τακτική τους αυτή;

Στον πανικό τους. Νόμιζαν ότι θα μετέτρεπαν σε προσωπική βεντέτα την εκλογή για τον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα, όπως συνέβαινε δεκαετίες στη Νέα Μάκρη. Ο κ. Τσιλάβης ήταν Δήμαρχος 20 χρόνια και από το ΄98 έως σήμερα είναι Δήμαρχος ο κ. Λουίζος. Τριάντα δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες καταστροφικές για την περιοχή πολιτικές και έχουν την απαίτηση ο κόσμος να τους επιτρέψει να τα κάνουν τριάντα έξι.
Όμως, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την ανατροπή του τοπικού κατεστημένου, με τα πολλά και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Η συνένωση της Νέας Μάκρης με τον Μαραθώνα, τον Βαρνάβα και το Γραμματικό ευνοεί την απόφαση του κόσμου για αλλαγή στην περιοχή. Την απόφαση αυτή έρχεται να εκφράσει η «Νέα Τετράπολις», της οποίας ηγούμαι, μια παράταξη που έχει ζωή περίπου δύο μήνες. Για αυτό μας κτυπούν. Μέχρι και ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις επιστράτευσαν μέσω φιλικών εντύπων (Επταήμερο Αν. Αττικής).
 
– Παρ΄ όλα αυτά, κ. Ιωνά, φαίνεται ότι αναπτύσσετε μια ισχυρή και νικηφόρα δυναμική. Θέλετε να μας κάνετε μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα και ποιον προτιμάτε για αντίπαλο σας στην δεύτερη Κυριακή;
Η δυναμική μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Οι πολίτες μας αγκαλιάζουν διότι εγώ και όλο το ψηφοδέλτιο της «Νέας Τετράπολις» είμαστε τεχνοκράτες, εργαζόμενοι, ασχολούμαστε με τα κοινά επί σειρά ετών χωρίς κανείς να μπορεί να μας καταλογίσει το παραμικρό.
Είμαστε δε ο μόνος συνδυασμός που δεσμεύεται για το τι θα κάνει την επόμενη των εκλογών. Για αυτό θα είμαστε σίγουρα στην δεύτερη Κυριακή. Γιατί αποτελούμε τον έναν ισχυρό πόλο της αναμέτρησης, που προέρχεται από τον χώρο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Τον αντίπαλο στην δεύτερη Κυριακή θα τον επιλέξει ο λαός. Και είμαι βέβαιος ότι, όποιος κι αν είναι, ο λαός θα μας εμπιστευτεί να οικοδομήσουμε τον «Καλλικράτη» στην περιοχή μας.
– Πάμε, λοιπόν, στην επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες σας, εάν οι πολίτες σας εμπιστευτούν;
Θα έχουμε δύσκολο έργο, που θα χρειαστεί γρήγορους ρυθμούς, αποτελεσματική οργάνωση και υπομονή. Στις προτεραιότητες θέτουμε: Την μη λειτουργία του ΧΥΤΑ (είμαστε οι μόνοι που αναλαμβάνουμε την δέσμευση αυτή), την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού για να σταματήσουμε την μόλυνση του Μαραθώνιου Κόλπου (ακόμα η περιοχή στερείται αποχέτευσης), την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αναμόρφωση του ορεινού όγκου, το γενικό πολεοδομικό σχέδιο και την ένταξη στα σχέδια πόλης για να τελειώνουμε με την πολεοδομική αναρχία.
Παράλληλα θα επιδιώξουμε την οργάνωση της νέας υπηρεσίας πυρασφάλειας του Δήμου με την συμμετοχή του πολίτη και των φορέων, καθώς και την πολιτιστική αναβάθμιση του Μαραθώνα με την δημιουργία ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Οργανισμού. Ασφαλώς προτεραιότητα μας αποτελεί η κατασκευή σύγχρονων σχολείων για να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας στα container.
Όλα αυτά και πολλά άλλα στο πλαίσιο ενός διεκδικητικού ρόλου του Δήμου προς την κεντρική εξουσία και με τον πολίτη να έχει πάντα τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις.
– Μια τελευταία ερώτηση. Μέσα σε αυτή την οικονομική ύφεση που βιώνουμε και τα χειρότερα που φαίνεται να έρχονται, εσείς, που θα βρείτε τα χρήματα για να υλοποιήσετε το προεκλογικό σας πρόγραμμα;
Στην Ε.Ε. Ο κ. Λουίζος για παράδειγμα στα 12 χρόνια του δεν μπήκε στον κόπο να κάνει έστω μια μελέτη, προκειμένου να αντλήσει πόρους της Ε.Ε. που τους είχε εγκρίνει για διάφορα έργα υποδομής. Με αποτέλεσμα για την μη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού να κινδυνεύουν οι πολίτες να πληρώσουν 3-4 εκατ. ευρώ, το πρόστιμο δηλαδή το οποίο αναμένεται να μας επιβάλει η Κομισιόν. Και στην κεντρική εξουσία, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Γιατί ο Δήμος μας θα διεκδικεί με σχέδιο και θα αντλεί τους κατάλληλους πόρους.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε