Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

NEWSIT Παρασκήνιο – Γιατί το ΛΑΟΣ δε στηρίζει Κικίλια – Πόσο ευνοείται ο Σγουρός

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η στάση του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη που ενώ έδωσε τη στήριξη του σε όλους τους υποψηφίους της ΝΔ για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών με εξαίρεση μόνο τον Β. Κικίλια.

Το Νewsit αναζήτησε τους πραγματικούς λόγους για την απόφαση αυτή και σας παραθέτει το ρεπορτάζ.
Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του ΛΑΟΣ.

Θεωρητικά ήταν ομόφωνη αλλά και πρακτικά σχεδόν κανείς δε διαφώνησε να στηριχθεί έστω και δια της πλαγίας ο Σγουρός και όχι ο Κικίλιας.

Την εισήγηση έκανε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης που από την αρχή της προεκλογικής μάχης όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει δει με “καλό μάτι” το…πουλέν του Α. Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δε σταματά να επαναλαμβάνει ότι θεωρεί τον κ. Κικίλια ανεπαρκή να χειριστεί αυτή την αρμοδιότητα. Ταυτόχρονα στη μάχη για τη…διαχείρηση της δεξιάς πολυκατοικίας ο κ. Καρατζαφέρης δε θα ήθελε να συμπράξει ώστε ένα πρόσωπο από το πουθένα που επέλεξε ο Α. Σαμαράς να βρεθεί τόσο ψηλά αποδεικνύοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μπορεί από τώρα να επιβάλει όποιον επιθυμεί!

Την όλη κατάσταση βοήθησε αρκετά η προσωπικότητα του κ. Σγουρού. Στο ΛΑΟΣ λένε ότι πολλές φορές εκθείασαν τη δράση του και τις κινήσεις του σε θέματα όπως αυτό των μεταναστών που…”έκανε ότι μπορούσε”.

Ο κ. Σγουρός γνωρίζοντας το κλίμα έσπευσε από το βράδυ της Κυριακής να συγχαρεί τον κ. Αδ. Γεωργιάδη για την πορεία του, ανοίγοντας “κανάλι επικοινωνίας”, ενώ ο κ. Κικίλιας δεν επεδίωξε και δεν έκανε καμία επαφή.

Εν κατακλείδι η απόφαση του ΛΑΟΣ ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο αν υπακούσουν σ΄αυτήν οι ψηφοφόροι του αφού Σγουρός και Κικίλιας δίνουν μάχη “στήθος με στήθος” και το 8% του κ. Γεωργιάδη…βγάζει περιφερειάρχη!

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε