Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο πάρκο – όαση στη Φιλοθέη – Τον συνδυασμό του παρουσίασε ο Δήμαρχος Θ. Οικονομίδης

Ο κ. Θεόφραστος Οικονομίδης

Ενας χώρος που επι χρόνια ήταν αφημένος στην τύχη του αποκτά προσωπικότητα και θα ομορφύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια, εγκρίθηκε λόγω της καινοτομίας του από περιβαλλοντικής πλευράς και αφορά την ανάπλαση ενός κοινόχρηστου χώρου περίπου 7,5 στρεμμάτων που επι χρόνια έμοιαζε εγκαταλελειμμένος.

Βρίσκεται στο βόρειο όριο της Φιλοθέης, εντάσσεται στον αρχαιολογικό χώρο του Αδριάνειου Υδραγωγείου – τα ερείπιά του είναι 50 μέτρα μακριά – ενω από την περιοχή περνά υπογείως και το ρέμα του Ποδονίφτη.

Η κεντρική ιδέα είναι μια νοητή συνέχεια του ρέματος του Ποδονίφτη και δημιουργείται από την συλλογή νερού της βροχής σε ένα τεχνητό ρέμα με χαρακτηριστικά φυσικού. Γύρω – γύρω απλώνονται οι εγκαταστάσεις του πάρκου το οποίο μελετήθηκε έτσι ώστε να παρέχει ενεργειακή αυτονομία στο χώρο.

Στέγαστρο με φωτοβολταϊκά, για τις αναγκες σε ενέργεια του πάρκου αλλά και για πολλούς άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Παρέχει όμως και προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες για όσους το επισκέπτονται και βεβαίως υπάρχει πρόσβαση για κάθε κατηγορία χρηστών π.χ. ΑΜΕΑ.

Οσον αφορά το πράσινο, υπάρχουν ψηλά δέντρα και καλλωπιστικά φυτά  και όλα αυτά δένουν αρμονικά με τον αρχαιολογικό χώρο.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θεόφραστου Οικονομίδη

Το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού του «ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», εγκαινίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Ψυχικού, Θεόφραστος Οικονομίδης, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Ο κ. Οικονομίδης έδωσε το έναυσμα για την τελική φάση της προεκλογικής του εκστρατείας και ζήτησε τη στήριξη απ΄ όλους τους πολίτες για μια καλύτερη γειτονιά, ένα καλύτερο Δήμο, ένα καλύτερο αύριο.

Στην ομιλία του ο κ. Οικονομίδης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι μετά από 8 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, χρόνια έντονης δράσης και σημαντικής δημιουργίας, αισθάνεται έτοιμος και ικανός να αναλάβει τις τύχες του νέου Δήμου.

“Με τη συνένωση Ψυχικού, Φιλοθέης και Νέου Ψυχικού, αποκτάμε έναν ισχυρό Δήμο, που έχει τη δυνατότητα  να δρα με αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον, να δημιουργήσει διαφορετικά μοντέλα λειτουργίας της πόλης και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους του, διατηρώντας αλλά και επεκτείνοντας τον χαρακτήρα της κηπούπολης χωρίς καμία παρέκκλιση ή συμβιβασμό. Γι’ αυτό συγκροτήσαμε την κίνηση πολιτών: «ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

Πρόσθεσε οτι πρόκειρται για μια κίνηση από καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της κοινωνικής δράσης, της επιχειρηματικής δημιουργίας  από το Νέο Ψυχικό, τη Φιλοθέη και το Ψυχικό.
Μια κίνηση, που όπως δηλώνει και το όνομα της, θέλει να ενώσει όλους αυτούς που νοιάζονται για την ποιότητα της ζωής μας, όλους αυτούς που θέλουν να είναι πρωταγωνιστές και όχι θεατές, όλους αυτούς που θέλουν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας αύριο.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε