Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νότης Μηταράκης μιλάει στο Newsit

“Δεν είμαι σίγουρος οτι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει”, δήλωσε στο Newsit και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νότης Μηταράκης αναπληρωτής τομέαρχης οικονομικών και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον Βασίλη Κικίλια.

Την άποψη οτι η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους για να μπορέσει να επανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της στο εξωτερικό εξέφρασε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Μηταράκης.

“Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια στο Λονδίνο και να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί ήταν όνειρό μου να συμβάλω όσο μπορώ κι εγώ να αποκτήσουμε ξανά την περηφάνεια που χάσαμε σαν χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης οτι ο Βασίλης Κικίλιας μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες που θα προκύψουν αν εκλεγεί στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας γιατί έχει ασχοληθεί και έχει πείρα από τον δήμο της Αθήνας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε οτι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή ο Καλλικράτης αφού είναι μια τεράστια μεταρρύθμιση χωρίς όμως όπως είπε να υπάρχουν οι βάσεις.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών της ΝΔ είπε οτι αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση τότε θα προσπαθήσει να βγεί όσο το δυνατόν ταχύτερα από από το Μνημόνιο και θα βρει εναλλακτικούς τρόπους αύξησης των εσόδων όπως είναι η διαχείριση και η εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας.

‘Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να είμαι σίγουρος οτι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει”.

Για το τραπεζικό τοπίο είπε οτι αυτή την στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ήρεμο. Μάλιστα πρόσθεσε οτι οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ υγιείς και δεν έχουν καμμία σχέση με εκείνες χωρών όπως η Ιρλανδία.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε