Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τα ραντεβού στο β’ γύρο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τέσσερις περιφέρειες αναμένεται να κριθούν στο νήμα και στο δεύτερο γύρο. Στις υπόλοιπες το προβάδισμα του πρώτου γύρου χρίζει… φαβορί

Με λιγότερα από 300 τμήματα να λείπουν στην περιφέρεια της Κρήτης ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Αρναουτάκης αν και οριακά δεν εκλέγεται, φαίνεται ότι στον β΄ γύρο θα επικρατήσει άνετα.
Παρόμοια η εικόνα και στο Νότιο Αιγαίο με τον κ. Μαχαιρίδη χωρίς να έχουν καταχωρηθεί ακόμη 200 εκλογικά τμήματα να βρίσκεται στο όριο να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή.
Σαφές είναι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην Αττική με το Γιάννη Σγουρό και στη Στερεά Ελλάδα με τον κ. Γεωργαντά.
Για τη Νέα Δημοκρατία σαφές είναι το προβάδισμα του κ. Αγοραστού έναντι του κ. Παπατόλια.
Φαβορί για το β΄ γύρο εμφανίζεται ο υποψήφιος της Ν.Δ. Στη Δυτική Μακεδονία, όπως και ο Π. Ψωμιάδης έναντι του κ. Μπόλαρη, αλλά και ο Α. Καρχιμάνης έναντι του Ε. Αργύρη στην Ήπειρο.
Στον αντίποδα, φαβορί θα εμφανίζεται για το β’ γύρο για το ΠΑΣΟΚ ο Α. Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα .
Τα μεγάλα ντέρμπι θα είναι στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όπου η διαφορά μεταξύ των κυρίων Παυλίδη και Γιαννακίδη είναι ελάχιστη, Βορείου Αιγαίου όπου οι κύριοι Γιακαλής και Βογιατζής βρίσκονται πολύ κοντά, ενώ σε άλλες δυο οι “αντάρτες” θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των ψηφοφόρων του κ. Καλούδη, με τον κ. Σπύρου να προηγείται έναντι του επίσημου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεριάτου.
Στην Πελοπόννησο ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Π. Τατούλης προηγείτο με τη στήριξη και του ΛΑΟΣ του υποψηφίου της Ν.Δ. Δ. Δράκου

Διαβάστε επίσης
Οι 7 περιφέρειες που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ-Οι 6 της Ν.Δ.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε