Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εγκύκλιος απαγορεύει προεκλογικές προσλήψεις και μεταβολές στο Δημόσιο

Εγκύκλιος απαγορεύει προεκλογικές προσλήψεις και μεταβολές στο Δημόσιο

Την απαγόρευση των προσλήψεων και των μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των δημόσιων υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των υπηρεσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και το προσωπικό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, εκτεταμένες πυρκαγιές κ.λπ. Επίσης, δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας, αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, απαγορεύονται οι χορηγήσεις κάθε κανονικής άδειας σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, υπαλλήλους στους ΟΤΑ, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ανακαλούνται οι άδειες που είχαν χορηγηθεί μέχρι την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.

Τέλος, στην εγκύκλιο δίδονται οδηγίες για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με τη χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας από μία έως τρεις ημέρες, αναλόγως με τη χιλιομετρική απόσταση, όπως ακριβώς προέβλεπε και η εγκύκλιος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Διαβάστε
Κλειστά λογω εκλογών τα σχολεία 15 και 18 Ιουνίου

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε