Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η κάλπη, τα σουβλάκια, τα κουλουράκια και ο … Γκαγκάριν!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Απ’ όλα είχαν οι εκλογές και κουλουράκι και σουβλάκι. Η συνένωση περιοχών ένωσε το… λαό με το Κολωνάκι

και προέκυψαν αρκετά ευτράπελα. Ένας συνδυασμός στο Παλιό Φάληρο πρόσφερε- για όσους ακόμη δεν είχαν ψηφίσει- κουλουράκια και καφέ. Οι άνθρωποι που ήταν στο κιόσκι βέβαια στο τέλος μοίρασαν τα κουλουράκια στις αλλοδαπές νταντάδες που φύλαγαν τα μωρά όσα ώρα οι μαμάδες και οι μπαμπάδες ψήφιζαν.

Μπορεί οι του Π. Φαλήρου να πρόσφεραν “σικ” κουλουράκι σε μια άλλη γειτονιά το … μενού είχε σουβλάκι!
Στο Μενίδι απέναντι απ’ το εκλογικό κέντρο στο 1ο γυμνάσιο είχε στηθεί καντίνα με πρώτους τους υποστηρικτές του υποψηφίου των Roma να τιμούν την παράδοση και να … ξεροκαταπίνουν γρήγορα όταν ο επικεφαλής άρχισε να τους καλεί να φωνάξουν τα συνθήματα του συνδυασμού.
Κάπου εκεί ξεκίνησε και η … αντίπραξη των αντιπάλων που στήριζαν τον εκ πρώην ποντιακής καταγωγής υποψήφιο με τους οπαδούς του να βάζουν στη διαπασών τα ραδιοσιντι με τα ποντιακά και να φωνάζουν εν χορώ “Γκαγκάριν-Γκαγκάριν” που είναι και το παρατσούκλι του υποψηφίου.

Στο Μενίδι οι διαφορετικές ομάδες δεν ενοχλούνταν η μια από την άλλη (ίσως να πόνεσαν τα αυτιά κάποιων που δεν ήταν Roma ή ποντιακής καταγωγής), στο λεγόμενο κέντρο όμως δεν συνέβαινε το ίδιο.
Στο 42ο στη Λιοσίων κάποιοι έβλεπαν δεκάδες μετανάστες στην ουρά για να ψηφίσουν και … ξίνιζαν τα μούτρα. Περίπου 140 µετανάστες ψήφιζαν σε αυτό το τµήµα, οι περισσότεροι από το Μπαγκλαντές και μάλλον θεωρούσαν και τιμή τους που είχαν και έναν συμπατριώτη τους σε έναν από τους συνδυασμούς…

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε