Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατηγορηματικά αντίθετοι οι πολίτες σε πρόωρες εκλογές

Πάνω από το 50 % των ψηφοφόρων ψήφισε επηρεασμένο από το Μνημόνιο ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

Το 81% των ψηφοφόρων απάντησαν στην ALCO πως δεν θέλουν εκλογές ενώ το 55% δήλωσε πως ψήφισε με βάση το Μνημόνιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Alter.

Tο ίδιο φαίνεται και από τη δημοσκόπηση του Mega από τη GPO, όπου στο ερώτημα εάν θέλουν οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση το 61,1% απαντά θετικά και το 38,1% απαντά αρνητικά. Μάλιστα, από τη δημοσκόπηση φαίνεται πως το 15,8% επιθυμεί βουλευτικές πρόωρες εκλογές, ενώ το 82,1% δεν επιθυμεί πρόωρες.

Στην άποψη για το εκλογικό δίλημμα του κ. Παπανδρέου το 20,4% έχει θετική άποψη, ενώ η συντρπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 76,5% απαντούν αρνητικά.

Στην ερώτηση εάν θέλουν οι πολίτες να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, το 26,3% απαντά ναι, ενώ το 71,8% απαντά όχι. Αναφορικά με την άποψη των πολιτών για έντονη πολιτικοποίηση των εκλογών, μόνο το 22,7% το κρίνει θετικά, ενώ το 73,9% το κρίνει αρνητικά.

Μάλιστα, οι πολίτες θεωρούν στο 25,1% ευθύνεται ο κ. Παπανδρέου για την πολιτικοποίηση των εκλογών, ενώ το 13,6% πως ευθύνεται ο κ. Σαμαράς. Η συντριπτική πλειοψηφία το 58,8% λένε πως ευθύνονται όλα τα κόμματα.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε