Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα ντέρμπι των μεγάλων δήμων – Ποιός προηγείται σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιά

– Τι φοβάται ο Κακλαμάνης στην Αθήνα
– Ποιοί πάνε με ποιούς στον Πειραιά
– Ανήφορος Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη

Οι μάχες για τα μεγάλα κάστρα καλά κρατούν με τις συμμαχίες ανίερες και μη να δίνουν και να παίρνουν. Στις μεγάλες πόλεις οι μονομάχοι εξαντλούν κάθε τηλεοπτική και ραδιοφωνική εμφάνιση.

Αθήνα: Φαβορί ο Κακλαμάνης – Ποιοί στηρίζουν τον Καμίνη

O περίπατος που περίμενε να κάνει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην Αθήνα συνάντησε εμπόδια και για τον λόγο αυτό επιστρατεύτηκε ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς. Η πίεση που αισθάνεται ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας είναι εμφανής.
Η αγωνία να μην χαθεί ένας δήμος που παραδοσιακά ανήκει στη ΝΔ, όπως ο δήμος της Αθήνας είναι εμφανής.
‘Οπως έλεγαν άνθρωποι κοντά στον κ. Κακλαμάνη το μεγάλο λάθος της Ρηγίλλης είναι ότι έριξε όλο το βάρος της στήριξης στον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια.

Τονίζουν οτι κατά την διάκρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε δημόσια ουκ ολίγες φορές με τον  κ. Κικίλια αλλά όχι και με τον κ. Κακλαμάνη, με τον οποίο δεν συναντήθηκαν ούτε μια φορά και δεν έγινε ούτε μια δήλωση υποστήριξης.

Στο στρατόπεδο Καμίνη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Χθες, δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης στην υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.

Θεσσαλονίκη: Ανεβαίνει ο Μπουτάρης – Εσωτερικές τριβές για τον Γκιουλέκα

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γκιουλέκας, κουβαλάει στις πλάτες του τα αρνητικά στοιχεία από τη δωδεκαετή παρουσία στον Δήμο του νυν δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου . Ο εκλεκτός του ΠαΣοΚ κ. Ι. Μπουτάρης αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, όπως λένε κομματικά στελέχη.
Αυτό που αντιμετωπίζει επίσης ο κ. Γκιουλέκας είναι και το γεγονός οτι ο ίδιος είναι πρώτος βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης σε σταυρούς, γεγονός που τον καθιστά αυτόματα «αντίπαλο» για τοπικά στελέχη, ακόμη και για τους συναδέλφους του.

Πειραιάς: Φαβορί ο Μίχας – Ισχυροποιείται ο Μιχαλολιάκος

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας τα πράγματα μέρα με την ημέρα αλλάζουν και τα παζάρια μεταξύ εκείνων που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου δίνουν και παίρνουν.

Από την μια ο Γιάννης Μίχας θεωρείται οτι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης, από την άλλη όμως στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο δείχνουν.

Στελέχη του ψηφοδελτίου Μαντούβαλου πήραν χτες σαφείς αποστάσεις από τη «συναλλαγή» μεταξύ Ρηγίλλης και του πρώην βουλευτή ενώ ανοιχτά υπέρ του Γιάννη Μίχα τάχθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν τη μάχη με τον συνδυασμό Μαντούβαλου.

Ρυθμιστής και ο ΛΑΟΣ

Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να έστειλε χθες μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους δημάρχους της ΝΔ στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας όμως στο θέμα των περιφερειαρχών και ιδιαίτερα στο θέμα της Αττικής δεν έκρυψε την στήριξή του στον Γιάννη Σγουρό. Ο οποίος όμως είναι ο άνθρωπος που στηρίζει την δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα, κάτι για το οποίο είχε εκφράσει απίστευτες αντιρρήσεις και είχει κάνει προεκλογικά σημαία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι τελικές αποφάσεις του ΛΑΟΣ ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών θα ανακοινωθούν σήμερα, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος υπήρξε έντονος προβληματισμός για το εάν ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να εξετάσει αυτόνομα κάθε περίπτωση ή να κινηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με κριτήριο την παραταξιακή ψήφο και να στηρίξει παντού τους υποψήφιους της Ν.Δ. (με εξαίρεση τον Π. Τατούλη, τον οποίο στήριξε εξαρχής).

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε