Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ ζήτησε ο Γ. Μίχας

Την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ ζήτησε ο Γ. Μίχας

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2011, ο ΟΚΑΝΑ θα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο εκτός του κέντρου της πόλης ζήτησε ο Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Ανταποκρινόμενος στο πιεστικό αίτημα του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιάννη Μίχα, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε σήμερα τον Πειραιά και μετέβη συνοδευόμενος από τον κ. Μίχα επιτόπου στη Γ΄ Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τόσο ο βουλευτής Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης όσο και οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στέλιος Μανουσάκης, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος καθώς και επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2011, ο ΟΚΑΝΑ θα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και δήλωσε ότι τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αθήνα το πρόβλημα προκαλείται από τις λίστες της ντροπής που είναι οι λίστες της αναμονής για την εισαγωγή στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.

Σημείωσε επίσης, ότι η κατάργησή τους αποτελεί στόχο του υπουργείου ώστε να πάψει η εκμετάλλευση από αδίστακτους εμπόρους όλων όσοι βρίσκονται στις λίστες αναμονής και να στηριχθούν αποτελεσματικότερα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι «ούτε ο ΟΚΑΝΑ, ούτε οι θεραπευόμενοι που κάνουν τιτάνιο αγώνα για να απεξαρτηθούν από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Το πρόβλημα είναι όσοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση οργανώνοντας «πιάτσες θανάτου» που νεκρώνουν ολόκληρους πολεοδομικούς ιστούς. Κατάσταση για την οποία ευθύνεται επίσης διαχρονικά η πολιτεία που δεν φροντίζει να λειτουργούν σωστά οι μονάδες απεξάρτησης».

«Η πόλη μας», συνέχισε ο κ. Μίχας «δεν έχει περιθώρια να εγκλωβιστεί σε αυτή τη μέγγενη. Η Ακτή Μιαούλη είναι ο πιο γνωστός δρόμος της ναυτιλίας μας και δεν μπορεί να γίνει νεκρή ζώνη. Ούτε είναι δυνατόν τα παιδιά που έχουν μπλέξει με τα ναρκωτικά να μην έχουν δικαίωμα σε υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Οι Μονάδες Αποκατάστασης πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και με τον νέο εθνικό σχεδιασμό. Πρέπει δηλαδή να λειτουργήσουν μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους νοσοκομειακούς χώρους. To γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Είναι ένα πρώτο βήμα εξόδου του Πειραιά από τον κύκλο της αδιαφορίας μέσα στον οποίο τον έχει εγκλωβίσει η πολιτεία».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε