Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο Αλ. Μητρόπουλος

Την πολιτική διακήρυξη της Κίνησης “Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο” παρουσίασε σήμερα στο ξενοδοχείο

“Athens Imperial’ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας στην ομιλία του, ότι οι περιφερειακές εκλογές “είναι μια πολιτική και κοινωνική μάχη, όπου πρέπει να περάσει το μήνυμα “Όχι στην πολιτική του μνημονίου, όχι στον μνημονικό Καλλικράτη”.

    Διευκρίνισε, ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, καθήκον των περιφερειαρχών μόλις εκλεγούν θα είναι να βρουν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για να τα δώσουν στους δανειστές της χώρας, στην τρόϊκα. Πρόσθεσε δε, ότι με αυτόν τον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική και υποθηκεύεται στους δανειστές και την τρόϊκα.

    Χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει το 1,5 δισ. ευρώ στους δανειστές και την τρόϊκα και μάλιστα υπογράμμισε ότι, θα καλέσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και των άλλων συνδυασμών από τώρα για κοινή παράσταση στο ζήτημα αυτό.

    Όσον αφορά τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που εκλέχθηκε από το συνέδριο του κόμματος, μπορεί να τον διαγράψει μόνο το ίδιο το συνέδριο.

    Πάντως, είπε, ότι με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου δεν τον συνδέει τίποτα και στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα δώσει την επίσημη απάντησή του σε αυτούς που τον διέγραψαν.

    Αναφέρθηκε ακόμα, στους συνυποψηφίους του περιφερειάρχες Αττικής από άλλους συνδυασμούς και δήλωσε ότι ο συνδυασμός “Αττική συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο” είναι ο πιο ξεκάθαρος όσον αφορά την απόρριψη του μνημονίου, έχει πάρει θέση κατά όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, έχει στηρίξει το κοινωνικό κράτος και έχει καταγγείλει την κυβέρνηση και την τρόϊκα ότι επιθυμούν να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.

    Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι ακολουθεί δρόμο “λανθασμένο, σκληρό και καταστροφικό για την πατρίδα” και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο η πολιτική ελίτ των δυο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ανέδειξαν το ελληνικό πρόβλημα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Υποστήριξε δε, ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ακολούθησε μια λανθασμένη διαπραγμάτευση και γι’ αυτό είχε και κακό αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στην επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει στον πρωθυπουργό πριν την υπογραφή του μνημονίου, όπου είχε προτείνει τη μείωση του χρέους με διαγραφή των τοκοχρεολυσίων, την αναδιαπραγμάτευση του υπόλοιπου χρέους και την αύξηση της περιόδου αποπληρωμής από τρία σε οκτώ χρόνια, χωρίς όμως να εισακουστεί.

    Στη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητρόπουλου παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, στελέχη του κόμματός του, καθώς και άτομα που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο και το ΔΗΚΚΙ.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε