Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

1.000.000 ευρώ για τα ελικόπτερα που… κάθονται!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο τραγέλαφος με την καθήλωση των ελικοπτέρων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος δεν περιορίζεται μόνο στο γεγονός ότι τα πρώτα βρίσκονται ακινητοποιημένα στα ελικοδρόμια από τον περασμένο Απρίλιο

και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή “καθεύδοντας” έκτοτε στο σταυρό του μαρτυρίου, ενώ της Πυροσβεστικής -ακόμη χειρότερα- παραμένουν δίχως αέρα στους έλικες τους από τον περασμένο Νοέμβριο!!!
Όλο αυτό το διάστημα το δημόσιο μέσα από τα ταμεία των δύο Σωμάτων, όπως σημείωνε με ποιητικό οίστρο στέλεχος του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποζημιώνει με 50.000 ευρώ το μήνα τους πιλότους να κάθονται στην … Αυλίδα περιμένοντας τη θυσία της Ιφιγένειας για να φουσκώσουν τα πανιά.
Από την άλλη κι αυτό είναι το πιο σοβαρό, η παρατεταμένη ακινησία θεωρείται ότι έχει προκαλέσει ενδεχομένως κι ανήκεστες βλάβες στις τουρμπίνες και σε άλλα πανάκριβα ανταλλακτικά των οποίων το κόστος της ζημιάς υπολογίζεται σε πάνω του 1.000.000 ευρώ.
Αθροιστικά δηλαδή, μιλάμε για ποσό διπλάσιο και σε λίγο καιρό -μέχρι να ενεργοποιηθούν τα “καθεύδοντα” αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης- τριπλάσιο απ’ αυτό που υπήρξε το διακύβευμα για τη συντήρηση τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε