Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

1,5 εκατομμύριο Έλληνες πήραν τα όπλα

1,5 εκατομμύριο Έλληνες πήραν τα όπλα

Οι τιμές για την αγορά ενός απλού όπλου ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φθάνουν έως και τις 3.000 ευρώ.

Στο πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα ο Έλληνας φαίνεται να νιώθει ανασφαλής και για αυτό σπεύδει να προστατευτεί. Αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα έχουν δηλωθεί στα αστυνομικά τμήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. 

Από αυτό τον αριθμό οι εγγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους είναι μόλις 233.150, γεγονός που δείχνει ότι οι υπόλοιποι έχουν ένα όπλο κυριολεκτικά “κάτω από το μαξιλάρι τους” για να νιώθουν ασφάλεια.

Σε αυτό τον αριθμό να προστεθούν και οι 3.200 περιπτώσεις πολιτών που διαθέτουν νόμιμες άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Σε αυτά τα όπλα δεν έχουν προστεθεί τα χιλιάδες παράνομα όπλα που φθάνουν στην Ελλάδα είτε από την Αλβανία είτε από άλλες χώρες.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα στην ερώτηση για το εάν θα αγοράζατε όπλο για να προστατεύεσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, το 37,1% απαντά θετικά, ενώ το 58,5% απαντά όχι.

Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί είναι το γεγονός πως υπάρχει μία έκρηξη αιτήσεων από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ώστε να αποκτήσουν νόμιμα μία άδεια οπλοφορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε